Friday, April 3, 2009

Intai-intai apa kami buat time cuti..

Sepanjang cuti dua bulan ni (9 Feb - 4 Apr 2009), macam-macam jugaklah kami buat, kekadang sesambil melepak kat rumah buat housekeeping, buang barang-barang lama, asingkan baju-baju my princess yang dah mengecil (hiks!), ..kadang-kadang bawak anak-anak ke pool...pegi membeli-belah kat kedai runcit kat bawah tu, kekadang ada masa boring gak..kepala pun 'berjalan' pikir nak buat apa...so...(part ni best) kami pi jenjalan....muahahah.....tapi bila malas dan takde idea...aku buat bodo jer....

Aktiviti anak-anak pulak...? My princess...selalu ajak pegi pool, playground and kedai...

Kakak berendam, adik jadik life guard kat tepi pool eh..sambil pejam mata merehatkan minda

Kimi pulak...aktiviti faveret dia buat masa ni..masih lagi tidur....dan kacau mama time tghari mama masuk dapur...Kimi dah pandai membalas senyum dan mengagah.

Seminggu ni, adik bongsu mai rumah, aku ajak stay sini, saja ajak teman sebab last week asben outstation...sepanjang dia ada, adalah 2-3 kali kami memanjangkan kaki, antaranya ke Sogo dan Maju Junction...


Bersantai di Se*ret Rec*pe, So*o sesambil makan cheesecakes...ermmm...yummy (plz mind the cholesterol yer..huhu)


Dan..memandangkan cuti jaga anak aku dah LULUS, i have another 3 months to go...bulan 7 baru start keje semula....yahuuu...best cuti lelama dok kat rumah....aku punya beberapa perancangan...antaranya....driving license, kuruskan badan, beli few big things (rumah???-might be) and vacation. Dapatkah aku mencapai semuanya? Tunguuuuu...kalau diizinkan Allah...InsyaAllah...aminnnn

1 comment:

zOe said...

bru aku nak tanya sapa yg drivekan ke sogo n maju junction tu ..dah terjwb dlm ur last para ..hehe..amik la lesen tu wei ..brapa tahun dah on hold tu ..dari zaman single ke anak 2 dah :P