Thursday, April 9, 2009

At last.....healthy and clean water for us...

Akhirnya..setelah sejak awal kawin dulu, benda ni masuk dalam list Things to buy...aku tengok setiap kali hubby aku buat list tu, mesti ada water filter listed....banyak yang kami survey....tapi itulah, mmg water filter mahal..biasanya yang fames2 tu tak kurang RM2k..ada sesetengah tu kena jadik ahli baru dapat diskaun sikit tapi still rege nyer above RM1500...hmm...Tau2 jer lah air kat Sel*ngor ngan KL ni kan "jernih" sesangat ler...

Cadangnya nak beli water filter mcm kat rumah mak, R* Water tu...memang the best rasanya....tapi ituler..kalau ada kemudahan installment oklah gak..bayor sikit2 tak terasa sangat...tapi nak yang 0% installment lah kan...banyak songeh..hehe...yelah...orang tak berduit...

Sebelum ni kami dok mengangkut air dari rumah mak....pastu since pindah ke KL ni, macam susah sikit dan malas dah nak angkut...hubby pi ceduk air kat mesin air kat bawah nun...tapi still rasa macam taklah bersih dan menyihatkan air tu...

Baru2 ni kakak aku bgtau dia beli water filter Dr. Az*muth....RM1++ sikit jer harga runcitnyer......huhu.....oklah...kami pun survey carik kat web...semua sama jer water filter cuma yang membezakannya maybe ada penambahan sana sikit sini...

Ni lah rupanya water filter yang kami beli 3 hari lepas...


6 penapis..penapis ke 5 tulah yang membezakan water filter ni dgn yang lain. Katanya depa letak kristal dlm tu..kasi aura kot.

Handyman @ work. Siap bagi taklimat lagi....

Memandangkan sinki kami kecik, parking filter kat atas kabinet....

Info pasal filter (ceduk kat website EDI)

DR. AZ*MUTH PLATINUM HIGH BIO-ENERGY TECHNOLOGY FILTERING SYSTEM

Filter A - PP Filter

Filtering dust , dirt, sediments, suspended solids, other physical particles and foreign material from old tank and pipes.

Filter B - Pre-activated Carbon Filter & High Grade Sand

Removing residual chloride, colors, unpleasant odors, THMS, detergents, organic compound, chemicals by using activated carbon absorption. Also contains an impregnated silver carbon for germs.

Filter C - ‘A’ Grade Activated Carbon Block & ‘A’ Grade Finest Activated Carbon

Remove heavy metals, radioactive substances, harmful chemicals and pesticide. Excess International Safety Standards.

Filter D - Mineral Stone & Resin

Water is hard when it contains minerals like magnesium and calcium. Water is softened or conditioned by replacing hard ions like magnesium and calcium with softer sodium or potassium ions. Softened water saving on water heating costs. Preserves colour and favour of foods.

Filter E - Bio-ceramic with Magnetizer

Adopt the Energy Technology of the new millennium research and development "ULTRA CERAMIC ENERGY" with Far infra-red Rays and natural magnetizer. It makes smaller water molecule clusters and enhances vital energy in the water. This transformation makes it’s easier for the water to be absorbed by our cells and tissues for holistic health.

Filter F - High Density Carbon Block

Adjust water to optimum mild alkaline level. Increase calcium ions, magnetizer & ionize the water and increase its oxygen contents. Certified by NSF.

Lepas beli filter tu, kami terus dapat jadik pengedar..kalau ada kawan-kawan nak beli, leh gak mintak kami belikan tapi kena bank in duit ler..nak dahulukan tak mampu..huhu....

3 comments:

Dy said...

Berapa regenya tu???

BaiDuRi said...

ala..kan ke kak su jual installment 0% interest..uhukkss :(. Pehtu Mel jadi dealer, bermakna jadi pesaing kitaorang lak..uhukss!! Takpe la..rezeki masing2.. rezeki ada kat memana..Cuba test PH air tu brapa..kalo PHnya 8 ke atas, ok...PH air yg plg tinggi dan tak tertanding ialah air zam-zam 12.5. Yang Kak Su jual tu PHnya 9.5.

Just nak share la..sbnrnya air R* Water tu kurang elok sbb air Reverse Osmosis ni molekul2 airnya besar, susah nak serap dlm badan. Kalau diminum esp. masa bersukan, akan terasa perut penuh dgn air n berkocak dlm prut, tp still dahaga dan kurang berpeluh. Ada jugak kes yg blh buat sakit buah pinggang sbb air lambat serap. RO jugak menarik mineral yg ada dlm bdn. Itu yg akak tau la..dari pembacaan dan perkongsian pengalaman org lain. Tapi Mel n family yg dah gunakannya tentu lebih arif. Apapun mintak dijauhkan perkara tu dari berlaku..

ohbukan said...

kak sima:kalau air RO memang tak elok, tapi R*Water tu bukan air RO...pastu yang kak su tu asben sy kata tanak, adalah reasonnyer..yang sy beli ni bukan MLM pun...kalau kawan nak beli, bolehlah ambikkan kat area gombak ni, ambik untung sikit jer lah, duit minyak, bukan nak jadik pesaing pun, dunt wori kak.. :).

kak dy:nak tau rege, sms ler...hehe tak letak kat sini...