Friday, January 30, 2009

A long lost friend of mine...

Pernah tak tetiba jer teringat kawan-kawan lama yang dah lama tak contact? Baru-baru ni, masa berita keruntuhan tanah kat Bukit Antarabangsa....tetiba aku teringat sorang member aku, member masa kat university dulu...aku pun tak berapa ingat camna leh rapat ngan dia ni tapi kami taklah rapat giler..cuma bolehlah....Kalau tak silap aku, kami mula rapat since kami join aktiviti ko-kay (kokurikulum) yang sama...Nak tau tak kami masuk apa utk ko-kay dulu? Kor Mekanik, beb...aku minat tgk kereta ni...minat gak check2 engine....yang paling aku minat is baju overall mekanik tu, tapi yang tak bestnye masa batch kami join dapat baju seperate laks...alasan pentadbiran, bj overall tak sesuai utk perempuan..dalam Kor Mekanik tu cuma 4 orang perempuan, perempuan origina tau, takde yang tom boy pun...semuanya ayu2...tapi minat ganas sikit..heheheh

Berbalik kisah 'teman' ni.....namanya Nadia, aku panggil Nad..nama penuh dia special...Nadia Widyawati...(kalau search kat google mesti jumpa).
Dia ni minat seni, aku pun minat cumanya darjah malu + segan aku terlalu tinggi untuk aku join aktiviti seni masa kat U dulu...dia dulu satu-satunya pemain piano untuk U. Dia join satu group anak seni yang dinamakan Estetika (best kan nama group tu..) dulu, petang2 kalau aku takde date aku selalu gak ikut dia practice main piano kat bilik Estetika @ Pusat Kegiatan Pelajar

Nak dijadikan cerita, dalam dok teringat2 kat dia...dua hari lepas dia add aku kat facebook, wahh..macam tau2 jer aku mencarik dia. Then kami start berYM yesterday, dah banyak perkembangan, she's now lecturer philosophy and gamelan kat Ui*M, still single but not available (according to her lah)...korek2 gak cerita pasal future hubby dia....wahhhh....nak tau tak siapa? Pernah dengar atau tgk show music traditional tak? Pernah tau pasal kumpulan MOH*AM? Ahli kumpulan tu dua orang, dua2 lelaki, pemain seruling and pemain rebana..yang selalu buat show pakai kurta putih. Her future hubby tu is the one yang main rebana...Wahhhh...artist beb....Start next week kumpulan tu akan busy buat performance untuk Teater Musical Puteri Gunung Ledang, hebat kan?

Kalau ada rezeki dorang akan tie the knot this June..aku doakan dia bahagia sentiasa dan harap kami terus contact each other.

2 comments:

Dy said...

Mel ..salah tu..Her future hubby...Oh bukan She's future hubby...mueheheheh

ohbukan said...

hehe...ops..tersilap..mekasih cikgu