Tuesday, January 20, 2009

Anak Dara & Make Up

Pagi ni mood anak dara aku baik, fuh, alhamdulillah...celik-celik mata pagi tadi, ajak dia tukar pampers, dia kata tanak pakai pampers, haaa...oklah tapi aku pesan "Kakak jangan ken*ing dalam kete tau"..."Okkkkkkk..." dia jawab.

So, impak dari dia mood baik (keadaan yang jarang-jarang berlaku pada hari bekerja)...kami dapatlah keluar rumah awal sikit dari biasa...takdelah rushing sangat, sekarang aku masuk pukul 8am, semalam disebabkan dia banyak songeh, terlewat seminit sampai opis...

Sampai-sampai kat skool (Taska), aku turun dulu untuk swipe attendance. then aku patah balik ke kereta...dia tanak turun dulu....dia kata.."Alaaaa, tadi kakak lupa pakai makeup, pinjam mama punya.."Lor, nak pakai makeup laks..selalunya kalau dia ada mood nak pakai makeup, dia akan touch-up dulu kat rumah, today dia lupa..heheh

Babah dia bisinglah, satu...satu makeup dia pakai...Babah dia suh cepat.."Cepatlah kakak.." "Nantilah, nak pakai eye shadow dululah.." dia jawab, eye shadow tu mmg the last thing yang dia akan apply lah...berturutan macam yang sepatutnya, pakai krim alas dulu, pastu sapu bedak compact, lipstick...and eye shadow...

Ni ler gambar dia bersiap pagi tadi....dia marah aku ambik gambar...aku snap, without flash...

Kakak marah sebab ambik gambar curi. Tgh sapu krim alas kat muka..

Next, apply bedak

Lipstick...

Last sekali...eye shadow u ols...pink karer ok, matching ngan baju
Ok, dah siap..simpan balik dalam beg mama.

Ok, dah ready nak gi skool....!

7 comments:

Mama_anggun said...

camne mak...camtuh la anak...hehhee...

akak nih tak rajin nak make up...rambut pun tak sikat..sbb pendek...so, anak pompuan pun...ikut la...serabai...hehhehe...kena tuisyen ngan kak pica la ni...

Dy said...

keh..keh..keh...melampau lah anakmu ini...
Nanti ler kita dapat anak pompuan...lagi VOGUE tau. SeVogue omak dia...(kes dengki nih).... teringat dolu-dolu masa kat surau jln elmu anak2 kak Ain terlopong berkelip-kelip mata dok tgk kita mekap. Yolah mak dia tak simpan benda-benda gitu ..

ohbukan said...

mari..mari kita Vogue kan anak-anak perempuan kita..heheh

itangmanih said...

biasala tu mell..anak pompuan..dini pun kalu nk kuar mesti nk 'tip' (lipstick)..lps pakai,jilat2 bibir...xpun tayang muncung kt papa dia...hehe

zOe said...

senyum aku baca cerita si feesa ni mel ..mcm2 jer olah dier eks ..very d cute...bab makeup tu pun kak aunty bee dier kalah ..siap foundation tu ..huhu

adenium said...

adoiiiyaiii... tak tahan la....hahhaha

ohbukan said...

haha, ituler anak dara i..klako jer nengoknyer