Tuesday, January 13, 2009

Anak dara : Bola lompat & kasut tumit tinggi...

Bola Lompat

Sabtu aritu my princess belek2 katalog toys 'r' us, tetiba dia mintak, "Mama, kakak nak bola lompat ni.." aku pun tengoklah katalog tu, mana bola lompatnyer.....pastu dia pun tunjuk..ni..."Murah kan, mama...?"Lor, budak ni, manalah dia tahu bola leh lompat tu...dia tengok gambar jer, kecik bebenor gambarnya tapi dia leh paham dah, gambar tu ada gambar budak duduk atas bola besar, sambil pegang tangkai...ada dua jenis, satu gambar princess satu lagi gambar pooh and friends....and of course, pilihan hatinya...bola lompat gambar princess....

So, since saturday tu, every day dia akan merengek2 nak bola lompat...nak bola lompat....

Last nite, ajak asben dinner kat Aji Don @ Plaza Da*as, nak makan char kuew teow....so, bolehlah singgah ke toy 'r' us untuk beli bola lompat my princess ni...memula asben kata tak payah belikan, asik nak mainan jer...tapi...aku memang tak sanggup bila dia merengek-rengek every day, celik mata jer pagi2 tanak gi skool....dia akan kata, nak pegi kedai beli bola lompatttt...sambil menangis..tensen aku pepagi, mau naik lagi BP aku nanti...

Bersiap-siap sebelum ke Harta*as Shopping Centre, siap pakai gaun dgn bonet baby (dia kata cinderella pakai macam ni...)

So, lepas dinner, kami singgah ler ke toys 'r' us tu, masa tu dah pukul 9pm, erk...dah tutup pintu masuk, cepat2 aku terjah pintu keluar, tya budak kaunter, "Dah tutup ke dik?" then minah kaunter tu dgn muka masam, dan ala-ala sombong buat muka blur...ish..tak paham ke apa aku cakap ni...rasanya budak melayu, aku pun bukannya cakap bahasa urdu ke apa ke..aku cakap melayu, hampehs...nasib baik ada budak lain (lelaki) jawab, "Takpe kak...boleh..boleh.."

Kami pun terus mencarik-carik manalah bola lompat idaman anak aku tu...haa...kat area bola2 tu jumpalah, tapi......bola lompat princess takde.....ada yang pooh and friends and ada satu lagi pattern yang ada gambar macam badut..then, my princess decide nak jugak bola lompat...gambar pooh....ahh...hantam jerlah...jum...bayar...

Salesman tu tolong pamkan siap2...ni lah dia bola lompatnyer....kakinya tak sampai pun nak cecah lantai, bola tu utk umur 4+ ke atas...takpelah, nanti dia cepat membesar kan?
Inilah rupa bola lompat tu.

Muka puas hati dapat bola lompat.

Kaki tak sampai, babah tolong angkatkan naik atas bola.


Kasut tumit tinggi

Semalam, sebelum keluar dinner, sempat ber sms dengan along, my kakak. Dia bgtau dia belikan sandal princess utk my princess. Dia suruh bgtau kat my princess. So aku pun bagitaulah kat my princess.. "Kakak, mak long belikan sandal princess untuk kakak..", then nak tau tak dia jawab apa....dia tanya balik kat aku.."Kasut tinggi tak?"...erk! anak aku nak high heels ka? mak aih! mana plak dia blajo ni....ish, macam-macam lah anak dara aku ni...

2 comments:

Dy said...

Amboiiiii anak dara mu....hehehehe...cinderela pakai macam tu yer???

ohbukan said...

cinderella pakai topi gitu masa menyamar jadik makcik cleaner dalam Cinderellah III: The Twist In Time...