Thursday, September 30, 2010

Cuti-cuti Jakarta: Day 2

Scenery dari tingkap kamar hotel

















 


Day 2: It's SHOPPING DAY dalam schedule...yezzaaaaaaa...tapi pagi2 dah siap parking barang kat kaunter sebab dah siap2 nak check out terus, nak carik hotel lain...
Semalam drebar teksi kata Pasar Tanah Abang bukak jam 10...so ada masa, pagi2 keluar kul 9 lebih, bekpes, no buffet yer...menu pagi tu nasik goreng ngan telor mata kerbau jer..hihi....very simple...pusing2 carik hotel...sana sini...pehtu decide nak g soping dulu...iyaaa...tu dia yang kita nantikan....

Sampai sana, mcm tatau nak start mana dulu, ada 7 lantai yang perlu diteroka, berdasarkan maklumat, ada 3000 kedai dalam tu..bayang kan beb...3000 kedai....3000 kedaiiiii....!!! itu belum lagi blok baru sebelah tu bukak...lagi tambah lagi around 6000 kedai...bayangkan, mau melecet tapak kaki...wakakaka....i loikeeeeee......


Pusing...pusing..pusing....pusing...pusing...hey berapa banyak kali pusing daa....yelah, pusing2 jer tatau nak beli apa dulu...huhu....carik barang2 kiriman orang dulu....end of the day, hari pertama soping, kat sinilah aku dengar ayat " Boleh bukkkk....belanjaaaa......"...hehe.....akhirnya dah puas pusing2 berjaya rembat henbeg 2 ketui, purse satu....tu je??? haah, tu jer? decide esok nak sambung lagi before fly balik...anak2 dah capek bangat, aku masih cergas tapi malangnya Tanah Abang tutup awal..kul 4 lebih dah ada kedai dah shut down...huwaaaa..............kijammmm......










Kopi pun dibotolkan...sedap..mocha





















Sepanjang raound2 dalam tu entah berapa kali pichah nak berak lah, nak kencinglah, laparlah, dahaga lah...hangin gak bila dah byk kali.....hihi...sabor mek..sabor...bukan selalu kan, dan seharusnya jugak bebudak kepenatan, dah seharian berjalan, duduk pun time makan jer kat food court kat lantai 8 ngan solat kat masjid kat atap...atasss sekali...masjid nya cantikkkk....dah tutup kedai, berpusu2 gak mencelah2 orang yang ebrebut balik, bari tingat nak carik hotel..keh..keh..keh...jem gak, tapi mujur taksi senang, main angkat tangan jer dari kejauhan, tup..tup dah sampai depan kita...bagusss....i loikeee....

Suh drebar pusing2 carik hotel, dapatlah yang ni.....



















Aktiviti malam? since dah sebut ngan kakak nak bwk main lagi kat grand indo...so...ni aktiviti kami...takkan lah nak ikutkan nafsu mama jer kan utk soping semedang, anak2 pun nak enjoy sama...yukkk....naik meery go round...

























Balik hotel...si kimi masih begiat cargas....adesss..jenuh mama paksa dia tido, sebabnya, dia dah puas tido sebelum tu...

End of Day 2.

3 comments:

Dy said...

Harus den pacak depan pintu TA tu sesudah subuh...tolong bukakkan kedai...tolong bagi rezeki pertama kat dorang..kekekekeke....

Dy said...

Erkkk..tsadi gsmbar tak kuar abis...hehehehe...sapa bukak suar tuh hah...letak atas katil...hihihi ....

ohbukan said...

kak dy: tolong tolak pintu tu sama...mau dibagi upah, ala2 kerja porter gitu...

tuan punya suar dirahsiakan...dia berada di dlm jam*an...kih kih...kih