Thursday, September 2, 2010

Jalan TAR yang hangat...

Selasa, cuti merdeka, memandangkan sambutan kali ni dibuat di Stadium Bukit Jalil, yess...jalan kat kl mesti tak tutup....hehe...cita2 nak ke jalan tar ku teruskan jua...keluar rumah angkut anak2 seawal jam 8 am, macam nak pi opis tu...semangat ni, takut nnt tak dapek parking, mesti hazab ramai orang today, asben takmo ikut sebab bila sebut je JALAN TAR..dia mmg TAK SANGGUP..awal2 lagi dah serender..so am all alone, lone ranger...sampai rumah mak dalam kul 9 lebih
Sebelum tu dah bagitau kakak, "Esok, kakak duduk ngan opah yer siang, mama nak gi Jalan TAR, tempat yang tak best untuk kakak..." "Oh, tempat tu jual baju-baju saje yer mama..?" kakak tanya yang menunjukkan akan memboringkan kalau ikut "Haah" hehehe..... 

Apa yang nak dicari?
Ni listnyer...bunga, pelita gantung, kopiah kimi, tudung kakak...
Pelita yang nak carik tu mcm wallpaper PC aku ni ha....
Masa nak sampai KL dah berpikir2 mana nak parking kete, ermmm....maybe belakang kwsp tu is the best place, kalau dalam2 tu mesti dah penuh, tapi masa sampai area kl tu, tgk jalan smooth jer,tak byk kete, tukar fikiran, masuk ikut MJ tu, sekali..alamak.....banyak dah kete mek oiii....adess...salah perhitungan lah pulok,

ituler pasal,
tak ikut plan asal....
pantun dua kerat lak, hiks...


Dari kejauhan nampak selautan manusia duk tunggu depan pintu sogo..mak aih, sogo belum bukak lagi tu....dan mujur destinasi ke sogo tak masuk dlm list aku, melainkan semua yang dicarik dah dapat dan rasa gatal nak masuk tengok...

Masuk kat area depan balai polis Dang Wangi, full....parking yang paling ujung jer ada lagi tapi mcm tak best sebab q kete pun dah panjang...tawaf balik seround, dan seround lagi......lalu depan sogo, tanak masuk parking sogo, tapi nampak CIMB sebelah tu open parking for public on weekends and public holidays..gasakkk....tapi ngeri gak sebab sesekor kan....nampak Rexton kat depan aku, mesti ngan famili ni, so aku folo jer dia, parking betul2 sebelah kete tu, hiks...to be safe kan...berapa rate pun tak hambik port..


So, pemburuan bermula....



tengok bunga, ya rabbi mahal yang amat...tak sanggup nak beli




Sambil-sambil jalan tengok sekeliling gak...org mmg ramai, pehtu ternampak satu sign kat gerai jual kuih...nak ambik gambo mcm segan lak..

tadaaa...ayat kat sigange tu ni dia...aku buat signage sendirik..
pi masuk Semua House pegi wedding centre, kat bawah tadak, naik tingkat atas....nampak lah pelita gantung yang nak tu tapi cuma dua bijik kat entrance, ada tag rege RM72, mak aih, mahalnyer...aku tanya kat salesgirl tu pasal pelita tu, dia kata yang dua bijik tu jer ada, nak ke? ish, idak sanggup den nak bayor sampai rege tu, bajet dalam RM45 jer....lepas tu dia segest tgk kat area masjid india or ssf, oh ok...harapan berputik kembali......yess..mintak2 ada...pehtu gigih pi redah lautan manusia kat masjid india....adeh2..dah start sakit kaki haku dgn kepenatan dalam kepanasan...namun ku terjah jua. reki2, tak nampak waima batang pelita pun.. ...:( sedikit sedey, takpe, SSF mesti diteroka lepas ni...sampai2 ssf,a da sale kat luar...wow..hiasan dinding yang haku suka...ish..sabor2, dgn bajet terhad kena carik yang betul2 nak dulu....masuk dalam, tya kat budak sales tu, dia kata kat tingkat 2...yes..yes....naik2 atas..ish..ish..ish....geleng kepala aku...mak aihhh....CANTIK nyer semua barang2 dalam tu...HEBAT nyer...SUKAAAAAA SANGATTTTTT....hoho...aku ni baru first time masuk belah atas tu...sebelum ni seumur hidup adalah 2 kali jer kot terjah ssf sbb nak tengok2 jer, tatau pulak ada tingkat atas2 lagi yang sangat-sangat BEST dan sangat-sangat MENGANCAM purse anda...ni sempat curik snap thru hp..sangatlah jakun aku kan..mintak ampun yer...
 
mau tak juling mata aku nengok, ni baru sikit jer..kah kah kah..kalau ada duit ribu2 pun sat jer boleh aku perabis..ish, sangat BERBAHAYA, sila jangan tiru aksi ini...dah dapat apa yang nak dgn sedikit tambahan barang lain..hiks...terlebey suda....sowiiii....

balik kete sat, letak barang...nak patah balik sebab nak carik gak kopiah mimi...eh kimi (kimi bahasakan diri dia mimi....) haha....sambil sms ngan asben, abg tak transfer lagi ke duit? sbb tadi aku cek nak cucuk sat kat cimbeng, alamak takde lagi...pehtu tau tak laki aku jawab apa.."Nanti sayang habiskan..." ya, tepat sekali, mujur gak lakiku tak bank in kan duit itewww...insap sekejap sayangh, pastu rasa nak terkucil...pi masuk sogo, jadik syarat lah walaupun takde nak nengok kan....pi toilet jer pun jadikler...sekali...q panjang dari dalm toilet sampai ke luar..ergh...tahan sat lah..nak pi kencing kat lain lah...pastu teringat ada houz depot baru bukak...pi situlah....best gak..berkenan panel ni...RM500++, tengok barang2 interior, tak sabar nak ada rumah sendiri.....ambik brosur nyer yang bersaiz A3..perghh...besarnya..aku cakap kat guard situ..dia sengeh jer...


masa keluar dari sogo, sebelum ke houz depot nampak pak cik genius so called scientist ni, kalau korang biasa ke jln tar mesti kenai pak cik ni...
Pak cik genius tgh bg talk kat depan sogo
Just look at the crowd..amazing....
Gerai2 kuih
Barang kemas pun ado...beli kak...beli...
Lagi jualan kuih, den tak beli seketui pun sebab shazz delights tetap pojaan hatiku....
Tengok sogo dari kejauhan jer...hiks
Hasil rembatan
Hambik ko...sila bayar aprking fees RM15, saja print resit nak claim kat asben..hihi..idakler, den nak masukkan kat siniler...telan ayaq liuq jer sambil bayor..
macammana agaknya rupa deco aku nanti kan..aku plan nak buat weekend ni, hihi..nak panggey wak dekat rumah tolong tebuk siling....till then....eh lupa, semalam pi public bank kat precint 14, terjumpa kedai lampu, dalam tu ada juai lampu yang lebih mirip pada yang aku idamkan...apa lagi...rembat....tapi tak bgtau laki sebab nanti dia geleng kepala lagi.....haha...syhhhh....

2 comments:

zOe said...

cantik pula wall deco kat SSF tuh ..ada yg ker jln tar tak prasan laks..ari tu sempat gak masuk houz depot best gak jejln dlm tu ..beli la juga rantai manik utk ikat curtains haha lepas tu suka gak tgk kepala paip situ tapi yg berkenan xde stok pula ..then naik tingkat atas lekat pula tgk wall deco yg sticker tu tapi dah survey2 real bru tau kecik la pula panel dier x berbaloi nak beli byk just for one wall ..

ohbukan said...

waahh...bee mesti marbeles rumah u raya ni, u paste kat fb ke? kat sini dah blocked during office hour, awal pagi,lunch time ngan after off hour baru on...