Wednesday, September 29, 2010

Cuti-Cuti jakarta: Day 1 (still...)


Kat sini pun ada carrefour, sogo ngan giant tau....






Sampai hotel....alemak....sangat kecik biliknyer, si kimi pun melasak dalam bilik yang sempit dgn bucu..huhu....camno ni....


relak2 jap, lepak2 sampai dah asar, asar kat situ kul 3 lebih...kami keluar, carik shopping mall terhampir, nak ke Tanah Abang, setau aku dah nak tutup....tutupnya pukul 5pm


Turun ke lobi tya kat kaunter shopping mall terdekat, dia kata, Grand Indonesia...within walking distance, so kami anak beranak pun menapaklah....hari gelap sbb baru lepas ujan, fuh, berpoluh gak kotiak den ni ha, idakler dekat sgt...tapi sampai sana, kat entrance....wahhh...siap kena body scan dan beg jugak di scan...for security reason, orang2 sana pun kena gak gitu, tapi memandangkan kita ni pelancong, layanan pak guard semua mantop, ngan drebar teksi pun mantop..from lobby to lobby hantar, dgn kos yang ok sbb pakai teksi bermeter kan...guard sgt2 polite, bila kita nak lintas jalan raya (jalan raya dorang sibuk, jalan2 kecik pun sibuk...)...bergegas dorang mai tahan kete to give way...Gambar-gambar berikutnya melibatkan lokasi penggambaran di sekitar Grand Indonesia & Plaza Indonesia

kopi taik musang yang kontroversi...yuck.....











kedai2 ni, tgk dari luar jer....nak masuk pun den sogan yang amat















sedappppppppp.....nak lagi...nak lagiiiiii

















Interior deco dalam ni, kat level 3, sgt nice, ada mini fun fair utk budak2 gak , berbayarlah....tapi morah jer...kad bayar lebih kurang 50 sen duit kita, leh bawak balik jdk souvenir, nanti bila2 mai lagi, leh top up jer...orang takde pun, anak2 aku jer main situ....best..tapi naik choo choo train jer malam pertama tu...


Kat soping mall ni akulah paling cikai punya dressing rasanya..huhu...maybe mal ni utk golongan sosialit dorang kot...semua pakai heels at least 2 inches, mak cik2 pun dressed up mcm nak g gala dinner jer...hehe....

Ek eh..Ms Paris lah..












hihi..dia nak mai 25 spet, alaa..rugi lak, walaupun tak minat, tapi kalu jumpa live best gak kan...24 hab kami nak balik dah....tak dan..dia nak mai utk rasmikan outlet dia dalam tu, tak sempat gak jenguk, dah capek....nak makan...



menu kegeraman ops kegemaran kawan baik aku, salmi...kah kah....salmi, ini pun untukmu jua...















Balik hotel, naik taksi, tak larat nak menapak dah...kids pun dah penat yang amat, lepak 5 minit kat lobi, asben minum kuppa kopi...



Balik hotel, salin baju kids...landing, tak biasalah, aku kan beralih tempat tido, confirm takleh tido...pukul berapa ntah baru leh lelap...zzzz....

End of Day 1.

4 comments:

Dy said...

Sungguh mantop tapak tangan penunjuk LV itew....tapak tangan jutawan ler katakan...hihihihi. Tapi teh dia memang lain rasa ngan teh kita...
Lupalah ...pi suggest Mel hotel tu...sebab kalau berdua jer takper la jugak ..itupun sempit bila nak solat...bila nak susun hasil rampasan..lagilah dengan budak nak melasak kan....Den pun dah tukar booked apartment...hasil rampasan sila lambakkan di hall. Grand indo n Plaza indo ada barangan menarik tak? kalu tak..kita skip ...den nak pi JACC mall ler.

zOe said...

grand indo mmg mall high end, mcm pavillion gak kat msia ..tapi one thing about indonesian ladies ni ..ko pergi supermarket dieorg pun suma very well dressed and made up ..ngan rambut set mcm bru kuar dr saloon ..they really take good care of their appearance ..dulu masa kiteorg merewang kat jkt tu pun kiteorg rasa cam yg paling selekeh female around haha ngan jeans n tees nyer ..dtg sana kita pula yg rasa mcm bibik dieorg LOL! ..nway have fun & take care ..mel, kalau ko g mangga ker memana tempat dvd ..tgkkan dvd sinetron cinta kirana or benci bilang cinta haha ..kalau ada nak pesan!

ohbukan said...

kak dy: tangan ku yang gemuks..haha....haah..makanan ngan minuman diaorg mmg tak sama rasa ngan kita...grand indo ngan plaza indo leh skip kak dy...


bee: alahaiii..bee..kami dah balik...mmg tak jumpa dvd walau sekeping pung...kalau kat Tanah Abang, baru rasa ok, level2 kita jerlah pakaiannya, pakaian bibik...hiks...

Dy said...

Bila citer kt ayah psl well dressed tu dia kata nak bwk suit...hihihihi....takyah le Bah...kita gi TA jer...