Monday, September 6, 2010

Makin kacau...

Baru tau maid kak mareld larik...huwaaa...lagi menambah kerisauan sedia ada aku...tapi mujurlah bibik kak mareld tu tak bawak or curik apa2 barang dan dia tinggalkan rumah masa semua orang ada kat rumah, kalau dia tinggalkan budak2 tu kat rumah tanoa mak bapak ada kat rumah, mmg haru..nauzubillah....semakin takut aku nak ada maid...

Sabtu aritu upah orang tolong cuci rumah RM50 for 4 hours..the result? ok sesgt sebab dia cover satu rumah...bila dagh siap semua, ada balance sikit masa utk tolong lap tingkap kat ruang tamu yang teramat2lah kejarangan dapat aku buat....sangat seronok bila tgk rumah kemas tapi...tak sampai petang...dah sepah balik...huwaaa....susu tumpah kat lantai, kerepek....habuk2....apo bulih buek....sabor jerlah...

5 comments:

sinahuy said...

Mel,

Org indon ke yg cuci umah mel tu?
4 jam RM50 ek..semua kje dia buat atau ada yg pntang xleh buat?
recommended tak?

BaiDuRi said...

Mel..akak ponn!! tumpang sakit hati dan geram dgn kes tu, tambah lagik dgn isu yg tgh hangat skrg..biar la bersusah payah dgn anak2 dan keje rumah..mungkin kita kene ubah jadual harian kita..maybe kene bangun lbh awal ker..ajar anak bantu keje sket² at least jaga barang sendiri..dan plg penting kene KERJASAMA yang tak berbelah bagi dari asben..(bab ni yg susah..)huhu

ohbukan said...

yuahnis: house celaning service ni kat mana2 sama jer kot, kerja rutin dorang, sapu/vacuum satu rumah, mop satu rumah, lap2 meja makan, meja2, rak2, cuci toilet semua...oklah...tapi kalau nak carik, better dekat ngan area rumah, senang depa nak mai, dan tak perlu kita jemput...boleh gak siap2 ambik pakej mingguan or bulanan, etc...kita bab cleaning satu rumah dgna nak2 ni susah gaklah nak setel dalam satu hari, bila indon tolong, legalah...

kak cma: huk huk...ituler pasal...

itangmanih said...

mel,doala byk2 dpt yg elok...all the best

ohbukan said...

kak mareld: ok, tq....