Wednesday, August 26, 2009

Ku BENGANG

Adess..mencabar keimanan plak dah di tengahari ni, tadik dapat surat chenta SYABAS kaler pink...PEMOTONGAN AIR hoccay..hampehs...kitaorg baru duk sini sebulan, bil pun tak penah dapat laei...isk tetiba dapat notis potong dapat surat TODAY...potong pun TODAY....

yang aku bengang is...deposit api air RM 700 tau tak... tapi tak cek dulu bil sedia tu ada tunggakan ke tak...hampehs kali ke-2...sabor..sabor....

aku dgn anak2 kecik ni, nak buat susu....nak basuh baju (sib baik dah basuh sebelum air dipotong tadik), nak masak utk buka...nak masak utk sahur..dan nasib baik dah siap mandikan diri sendiri dan anak2 jugak tadik...kalau tak, rugi plak air tank tu nanti....sungguh tak sukaaaa......!!!!!!!

call owner tak pernah nak angkat phone...call agent, seb baik dia mai tadik dan katanya nak setelkan ngan owner malam ni....

UPDATE:

Nasib baik tdk owner call back sebab ada missed call. dia explain, the previous tenant yang bikin onar...dia tya pasal bill dan nak tgk semua bill sebelum ni tapi ex-tenant tu kata dia dah setel semua. setel semua amendanya...bil air ngan bil api, dua2 ada tunggakan...yang bil air tu sampai RM139.34 tunggakan maknanya lama dah tak bayor kan? sebabnya kalau selangor kan ada air free sebahagian kan? kan? kan? lepas tu kerosakan lain, toilet, siling, lampu, grill pintu masuk....ex-tenant tu yang sebuk nak guna kontraktor dia sendiri dan dia tak bagi owner tu utk setelkan sebelum kitaorg pindah masuk aritu. nak dpt duit komisen ke hapa agaknyer tu...and...he also still owes the owner one month rental. dia gediks nak repair tu dgn harapan akan tolak dari hutang dia tulah..konon nak setel semua benda....hampehs..kami yang susah. nasib baik owner tu call semula dan explain, kalau tidak aku dah rasa sakit hati kat owner tu dah....fuh...mujur ku tak marah giler2 ditambah makian kan...haha...kata puasa kan...

5 comments:

filiz said...

huhuhuhu...sabar...Filiz pernah mengalami benda yg sama... sakitnye hati...

ohbukan said...

tulah filiz, sakit hati kan...nasib baik the owner dah explain, the previous tenant punya onar.

Dy said...

Ya Allah...siannya.....dugaan di bulan puasa.

BaiDuRi said...

petanda suh beli rumah sendiri cepat2..hehe..

ohbukan said...

kak dy: ituler, malam tu lepas isya' berangkut balik kampung tanam jagung, hehe

kak cma: ituler, mmg nak sgt tp belum jumpa dan belum layak dlm ms terdekat ni..hehe...doakan kami morah rezeki ek, leh gantung frame bunga akak kasik tu, reben pun taknak tanggalkan nih, gigih tunggu umah sendiri