Wednesday, August 5, 2009

Kisah 2: Kakak & adik punya kisah

hmm...mula2 kisah kakak...sejak pindah rumah ni, ada gak sesekali dia sebut nak balik rumah lama...sebab????

pertama-tama sekali decoder astro kami rosak, dah seminggu lebih ni, hari ni baru ok, tv biasa tengok berbintik2, sakit mata.....tadik, dah tukar decoder, barulah ceria sikit minah ni, dapat tgk kartun dia...maklumlah seminggu puasa Di*ney Channel, Cart*on Network dia...harus tension dibueknyer..

keduanya...bila dia teringat nak mandi pool, dia ajak ler jom lah balik rumah lama....hmm..mandi jerlah dlm bath tub pink kakak tu..(besen mandi dia masa baby)


tapi one thing, kakak ni pandai berkawan..dia dah berkenalan ngan jiran sebelah....zatin nama kawan dia..huhu..mama tak reti2 nak jenguk rumah sebelah kak oii..timing asik tak betul jer bila nak pi approach jiran...tiap2 hari kakak akan jenguk keluar pintu tengok kalau2 zatin keluar main...dia pun akan sibuk mintak keluar, terlonjat2 panggil mama suh bukak grill.


adik pulak..hmmm sejak dari pindah, setiap malam dia akan menangis, tak boleh tido...risau gak aku..dengan haku sekali ler tak dapat tido, dia nangis bukan sikit2 tapi keluar sora jantan dia, takpayah pakai mic, satu taman leh dengar kot tengah2 malam, almost every 2 hrs dia akan bangun nangis...maybe dia kepanasan..so...babah belikan ni...

sejak 2 hari dah pasang ni...
adik lena...zzzzz...alhamdulillah, takut gak aku kalau dia tak sihat ke apa kan.


kakak...panas ka, sejuk ka...lena..senang

sekarang adik dah gerak2 guna walker...jenguk mama kat dapur, capai2 tool box babah...capai itu, capai ini sambil jalan ngan walker tu...


adik gak dah start makan..

his first bite..biskut....yummy yer dik....

adik pun dah start nak merangkak, angkat punkuq, goyang2...tapi belum reti angkat lutut...


lagi satu....'posing tepi pantai' ni ha...
cuba teka...adik ni tgh khusyuk tgk apa????


ni haaa...dia layan cerita Re*jis, haha...
lagi gambar adik ngan kakak...

8 comments:

Ms.Lilies said...

makin debab si kimi ekekeke....dapat tido lena skrgkan..okla tu mell...leh ko releks2 jap

faridfaridah said...

dh besaq kimi..muka pn dh lain..dh mcm muka kakak...nnti auntie balik ntah besaq mana lah kan..huhuhu

Dy said...

Baru semlm nak cadangkan Mel pasang aircond...rumah teres bila malam memang panas...amboi Kimi kau layan renjis yer....nak jadi pak andam plak ker.....huahuahua...Pichah dah jumpa geng best la kan...nanti buleh main basikal ngan kawan...dah ada basikal ker?

ohbukan said...

mimi: kalau makin kuruih, risau lak aku nanti...heh

idah: nanti auntie idah balik sini, dah jadik anak teruna dah..berlari dah time tu...

kak dy: pak andam? nauzubillah.. beskal kakak dah ada, hadiah besday mama belikan siap2 dah...tapi malangnya tak dpt beli beskal pink, tadak kat kedai

Mama_anggun said...

mel, lain benar dah muka kimie kan?? dah besar dah dia...kulit pun dah nampak makin cerah..heheh...muka pun dah nampak cam kakak...

ohbukan said...

mama_anggun:haah kak, makin hari makin lain mukanyer...bilalah nak dpt anak ikut muka sy laks..hehehe

zOe said...

wah pichah dah ada kwn ..kimie laks tido dlm acon tuh ..jeles i ..sekrg ni mmg panas lah memlm pun bulan mengambang kaler merah jer ..eh mel ada crita antoo bru kat tv3..tower 13 ka apa..takat tgk info jer tadi nak preview tarak brani..haha..chicken huh ..tak sabar ni nak tunggu jumaat...nak layan jiwa tgk nur kasih

ohbukan said...

zoe: haah, pichah dah ada kawan baru..tower 13 tu...smlm tgk sket jer..ok kot tapi takmo nonton, nanti pichah takut, jummm..NUR KASIH wojik layan...zasss...