Saturday, August 29, 2009

Happy birthday, bro: Nak hadiahkan apa ek?

Alamak..today (29 Aug 2009) besday adik aku yang no-4, aslim...besday yang ke-28...amenda nak dibelikan ek? huhu...tahun ni betul2 tadak idea..last2 tingat dia suka mkn cokelet...belikan cokelet jer kah? huhu, mcm tak best plak...yelah, skang kan aku berpuasa soping, sebab??? dlm ekonomi negara kian stabil...ekonomi aku kian terkebil-kebil...ater, tak keroje lagi, nak buat camno kan? hari ni adik aku tu nak belikan hadiah untuk diri sendiri, dia ajak asben teman g membeli hadiah tu...hadiah apo dia nak belikan utk diri dia tahun ni??? kalau nak tau...adik aku ni sebelum ni tak pernah ingat besday sendiri, kitaorg adik beradik ngan parents dah wish..dia akan tya balik..oh besday aku eh hari ni? hahaha...sungguhler budak ni....

awal2 pagi tadik adik aku yg no-6,anor tu sms tya balik buka sama tak kat rumah mak...aku kata insyaAllah...cadang mmg nak buka sana, nak g setelkan lesen dulu...pastu dia kata nak beli piza utk celeb8 besday aslim tu..huhuhu...tak boleh dilepaskan ni..

aku tanya nak belikan kek...aku tya..nak kek cokelet ke..nak cheese cake...(dalam hati aku kata cheese cake...faveret aku ngan pichah tu...err...dan juga family aku sebenornya...)...pastu anor reply sms, kalau SR, mak kata better cheese cake..yesss...kan dah kata, kami satu family sangat suka cheese cake...ermmm....

oh, back to hadiah utk adik aku tu....dia nak beli ni ha....sebagai hadiah utk diri sendiri.....huhu....


ini akan jadik first car dia..dia nak kaler merah gini...
tapi memandangkan itu cuma stock clearance...ada certain kaler saje...

ini AKIBAT dia terpengaruh ngan asben aku yang rembat sebijik sebelum ni, tapi stok tak sampe2 lagi..adoyaiii....den dah tak sabor nak menerai ni....

pastu, nak cerita gak....budak yg sewa kelisa kiut aku tu tetiba nk pulangkan balik next month....huh....ada 3 kereta lah pulak...giler nk bayor ngan apa aku nih?????? kalau ayaq liuq aku boleh juai..ptui..ptui buat bayaq takpa jugak....tak guna betul...aku mmg dah agak menda ni akan jdk...aritu aku sound kt asben, nak jual segera kete tu, malas arr..asik lambat jer bayor sewa, SAKIT HATI aku tiap2 bulan tau...pastu dgn aku tak bergaji ni...ada dia consider...NO.....pastu asben aku kata mcm kesian plak nanti dia nak guna apa...alah..asik kesian kat orang jer..sebab dah kesian aku bagi diaorg adik beradik pakai dari tahun 2006 lagik....ada dorang kesian kat aku...NO...aku kata kat asben nanti tetiba dia nak pulangkan ada ke dia pikir pasal kita ni? takkan pikir nyer...dengan lambat bayor sewa, dgn saman yang berjujuk....

dan itulah yang terjadi sekarang...macam org kaya jer nak pakai 3 kereta...asben aku buat joke malam tadik sebelum tido...abang suruh aslim ambik bestari tu, (maknanya jual kat dialah)....pastu sayang pakai kelisa tu....hampeh, makin sakit hati aku....aku nekad nak jual kelisa tu...sapa nak???angkat tangan...juai murah jer..asal lepas kete tu dan tak berhutang ngan bank..kasik clear, boleh angkat satu sedan lain...hahaha BERANGAN...!!!

hangin plak aku...dahlah malas nak citer dah, nanti lah aku stori pasal yang menyakitkan hati ni aku di lain kali yok..asik hangin jer bulan pose ni, dahlah tak soping raya lagi nih..(apa kaitan???hahaha saja nak mengaitkan jugak...)

oklah, nak gi iron baju sat...kang nak ajak asben keluar awal sikit...nak gi SR, pastu g rumah mak aku (again..heheh) sebab aslim ajak g tgk kete, nak rembat terus katanya.....rembat dik jangan tak rembat...RM44k sajer...mana nak dapat lagi kan...

2 comments:

zOe said...

wahh angkat bestari gak ker hubby mu mel ..keta faverit aku tu gak dulu tapi si kazen omputihnya la si peugeot 206..sebutan pun dekat2 dah ngan nama pichah tu mel hehe

ohbukan said...

haah bee...angkat sebijik...nanti dorang akan change the emblem to peugeot lah, hihi, naza punya logo tak lawa..wakakak

bee...termissed nak sms u b4 u fly..huk huk