Wednesday, June 8, 2011

GUESS what?

Hmm sungguh tak sangka, cempedak jadi nangka..semalam masa aku sibuk soping sakan, kawan sehati sejawa ops sejiwa pun turut soping hebat....aku cuma beli tiga item, yang aku mmg carik, handbag baru dan sandal or kasut yang selesa...aku target nak beli mahal sikit bagi tahan, sbb mcm dah boring lak asik beli kasut beli handbag murah, tukar tukar hari hari..apekah itu petanda dah nak kurangkan aktiviti soping ku? wakaka....just wait and see...sebab lately aku semakin boleh mengekang napsu serakah terhadap aktiviti penyopingan aku ni....fuh, mau menangis cikgu BM aku dulu baca ayat aku gini...apapun...buat pertama kalinya dalam hidup..aku beli handbag GUESS sebijik, Liz Claiborne (ejaan pun kena double check sbb punyalah tak biasa ngan brand ni) dan sepasang leather shoes from primavera...selama ni aku tak minat guess sebab buckle nyer pun dah setengah kilo, campur tali nyer, campur begnya, dah dekat 2 kg...hehe..bagi aku lah...sebab tu aku tak penah beli sebelum ni, tapi semalam jumpa yang gedabak, ringan dan buckle yang simple but nice (ada bling bling), nice di mata aku jerlah...

yang kelakornya, dah kuarkan cash, rasa dah cukup dah, tetiba short 30 hengget, bagi cc walaupun tau dah mesti declined..hehe....sah declined, agak 'kemaluan' sikitlah, tapi buat muka toya, cakap kat budak kaunter tu, saya nak pegi ambik cash sekejap....pehtu sepanjang jalan nak ambik cash, masa beratur kat atm..masih berpikir2 perlukah aku rembat sampai dua handbag...erghh...SUKARnya membuat keputusan..kasut tadi dah beli kaler camel...so handbag liz C tu mmg dah kena kalernyer, Guess itam lak, mmg menarik..kombinasi itam kelabu, i mmg suka...huwaaa....then decide, arghh...ambik satu jerlah...setelah berdialog dalam diri, muhasabah semua...aku decide ambik Guess jer, cancel Liz C tu...okeh aku nekad...

TAPI...haaa...tapi hurup besor lagi gitu.....sampai dekat kaunter, pikiran terus berubah, ambik dua2..lantakler..sekali sekala kan , belikan hadiah utk diri sendiri...lepas ni, pandai2lah cover balik dah spend tu kan...hikssss....adesss.....fickle minded tul...takleh percaya kat diri sendiri....yarkkkk dushhh....

Aku target handbag (bukan handbags yer..ampunnnn....) dan kasut yang ada 'attitude'..attitude lah sgt kan..aku suka yang pelik2 punya design tapi untuk kasut, nak yang selesa lah kali ni, sbb takmo sakit pinggang....




Aci tak kira as hadiah anniversary yang ke-7 dna hadiah besday utk diri sendiri bulan depan? Aci eh...aci...aci bukak pintu....

7th Anniversary
Oh yer, last sunday, dating ngan asben ke KLCC....berdua2an gitu, parking anak2 kat rumah mak, then naik lrt, pegang2 tangan...hiks....paksa asben beli hadiah untuk dia dulu, aku aim nak belikan kasut utk dia...target nak belikan Cl*rks sbb orang kata selesa kan...alhamdulillah, ada rezeki, dapatlah yang dia suka...untuk aku? Aku request...jeng..jeng..jeng.....nantilah aku update later...jangan menyampah lak, ni semua untuk kenangan aku sendiri pada masa depan, kalaulah dpt 'simpan' blog ni smpai tua kan...boleh anak cucu tumpang baca, gelakkan aku dgn kisah2 aku....wallaaa...
 
tu dia, lobang hidung ku...



 
Love u..muahsss.

8 comments:

Dy said...

Amboiii...santek itu guess tak berat eksesori cam besa...
huh..upanya kita bersoping secara berjemaah tapi tempat je lain..muahahahah....den lupa nak letak gambar wedges baru den yg
4 1/2 inci..muahahaha...sakit lutut den jalan.

Lawa kasut mel tu...

ohbukan said...

hehe....mekasih, kak dy...tu yang buat den atk tahan, kasut ada ukir2...i loikeee, tapi handbag ukir2 bertebuk gitu tak jumpa lak

adenium said...

melll...sgt cantik hasil rembatan... yess.. sungguh nampak attitude nya.. sesuai banget dengan mel... bravooo... ehhh ai plak yang lelebih teruja nih..

ohbukan said...

kak sid: hehe, ye ke? sesuwai ek..tq2...kembang dah montot ni...

itangmanih said...

klasiknya design kasut tu...nice...mel,rembat jer...kita penat2 keje,at least ada gak utk diri sendiri kan...biar mahal asalkan berbaloi2...lg plak nafsu sopping ala2 dh kureng sejak dok putrajaya ni kan...so apa slhnya sekali sopping,sapuuuuuuuuu....hahaha pesanan penaja ex-duta sogo..uhuk2

ohbukan said...

kak mareld: huhu...terharu dgn sokongan 'padu' kawan2...asben jerler yang geleng kepala..mujur pakai duit sendiri...haha

pinkalicious said...

handbag Liz Clairborne tu terrrsggt lah santekkk...

ohbukan said...

pinkalicious: tu yang buat i tak tahan...'terbeli'..awww..tak rela...