Thursday, October 22, 2009

Here I am...

Here i am...at six in the morning...still dreaming about youuuuu...it's still hard...


huhu, ternyanyi lagu Alias laks...lama dah tak dgr lagu tu...i loikeee...

hehe...bukan tu sebenarnya nak citer pasal lagu tu

ni haa...diriku di meja baru, kerusi baru dan menaip menggunakan keyboard baru (walaupun semua ni barang terpakai..) tapi sebenarnya nak habaq aku dok kat tempat baru....

aku report duty on Monday, 19 Oktober 2009..setelah 6 tahun 8 bulan dan beberapa hari (malas lak aku nak kira hari)...bertapak di IN*AN..kini aku melangkah jauh ke daerah yang sekali sekala jer aku terjah ni...Putrajaya...


first impression...tempat ni mcm menyeronokkan lah..tgk bos2 pun mcm ok...but..still to early to predict...aku takde mintak tangguh since aku kan baru naik cuti, so takde pun kerja pending..projek aku BATAL..haha...so tadak ler aku carry fwd..anyway, nota serah tugas aku dah siapkan, tunggu nak print jer...


selasa ngan rabu aku cuti...sebab nak kemaskan barang yang bertimbun kat opis lama (lamanyerrr.....), hmmm...tapi biasalah, aku mana leh duk diammmmm jer ngemas2, kang kejap2 rasa nak g jumpa orglah, nak merayap lah...ater..cuti kan...akibatnya...semalam pun byk lagi lupa nak buang dlm kabinet..huk huk, kena mintak lah sesapa nanti tolong humbankan...

perpisahan semalam aku tak dpt buat lebih awal....nyesal aku...bukan aku tanak salam2 awai tapi pagi semalam aku ke klinik dulu..mata aku yang tertusuk duri sembilu..ops...tertusuk jari lil kimi tu sakit semula..dah dekat sebulan dah pun tapi dua malam sebelum tu, bangun pukul 2am, berair2 mataku....adess sakittt....semlm pi klinik, dapatlah ubat yang sama mcm dulu...

ramai yang tak sempat aku jumpa....sedih lagi di situ...nanti2 aku kena melawat lagi ke sana, nak salam gak semua org...

selasa tu kak dy belanja aku makan chicken chop ngan air kalamanci kat station 21, Bangsar...semalam pulak, kawan2 belanja makan kat Puteri...yang ada semalam, kak dy, puan najat, puan roshda, kak bit, wawa (x-opismate) ngan kak zela anddd......laki ku (ish, caner laki ku boleh termasuk dalam ini gambar...hehe...malas lak nak citer) apapun, terima kasih semua...the food is nice..buffet lagi gitu....terima kasih gak sebab membelanja asben ku sekali. actuali dia nak bayar tapi masa g kaunter, pn najat dah kira sekali...huhu...alhamdulillah, rejeki...

geng soping terhangat (pinjam term kak dy), si kak su a.k.a ex-jiranku...senyapppp jer...busy gamaknyer....huhu......tak sedih kot kita pi..huwaaa.....i sedeyyyyyyy............

masa nak mintak tukar getik....tak sabar nak dpt..bila dah dapat...dan dah bertukar..of courselah kan...sedih tu mesti punya...bak kata zoeika..dari alam single mingle sampai dah beranak 2 dah aku kat situ....berumahtangga di IN*AN ler...huhu....


doakan diriku kan sukses dan gumbira di sini yer...oh yer..FB kat sini tak blocked..YM pun boley...hehe

6 comments:

Mama_anggun said...

tak sedey?? huhuh...sedey la mel...nnt sume org dah kuar dari IN*AN...kak dy pun tak sudi dah dok kat sini...

ini sume salah info la nih...tak tau lak mel nak dtg 2 hari kat sini...ari selasa tuh bz ngan abg haziq...pehtu meeting lg...ingat dah xsempat la jumpa mel...tak tau lak mel dtg lagi ari rabu...padahal ada je dok kat bilik tuh...naper tak calling? sibuk sket dok prepare bahan nak ngajar 2 minggu lagi...

apa pun...kite jgn lost contact kayy...skang nih byk cara nak berhubung...so, wpun jauh secara fizikal...tp dekat di mata...hehhee...

ohbukan said...

kak su:takpe, sajer jer...nanti kita buat trip sesama ek..jum wayang, kita carik annti bila2 tgk wayang yang boleh layan jiwang mcm Se*i aritu kan....sgt seronotttt...

Dy said...

Sebelum tgk wayang kak dy nak heret korang karok dulu ler hehehehehe.....Kak dy n Su nyanyi Mel tak nyanyi menari je le...kah3. Bulan doblas ni yer...kalau rezeki kak dy ada bulan sebelas...kak dy belanja korang kat Redbox...kita ronggeng kat area cineleasure tu yer

Mama_anggun said...

ha'ah...cam ngan idah dulu...huhuh....kena amek cuti baru la best...hehhehe

chik dah said...

kami?? kami pn nk join karok..taun depan den balik wojik smua amik cuti beronggeng dgn den tau...

ohbukan said...

kak dy: i buat tiger show ek kat situ, biaq kak dy ngan kak su muntah..

kak su: harusler cuti, baru bahagia

idah: yezzaaaa...tapi hang kena bagi date awai, takut kami tak dpt coti lak...