Friday, June 12, 2009

Sekejap ajer rasanya...

Apa yang sekejap...?

Sekejap sangat cuti tanpa gaji 3 bulan nih...? haah..sebab tu aku dah submit surat tambah cuti lg dua bulan...harap2 dapat kelulusan...aminnnnn ya rabbalalaminnnn....

Sebenarnya aku rasa sekejap jer tengok anak2 ni.... dah makin membesar...

Kakak dah nak masuk 4 tahun bulan lapan ni (mama dah janji nak belikan cake princess)...tahun depan masuk tadika...walaupun sekarang pun dia dah sibuk nak gi sekolah tapi takpelah, start next year yer sayang...hehe..dari umur 3 tahun dah sibuk nak gi sekolah sebab tengok kengkawan yang 4 tahun dah gi sekolah, tapi memandangkan mama cuti tanpa gaji quite lama gak ni, mcm rugi plak nak antor ke sekolah pastu bercuti lebih lama dari bersekolah.
posing dengan boots baru..anak mama betul, minat boots....ngehngeh...

Kimi pulak dah 4 bulan sekarang, masa umur dia 3 bulan lebih aritu dia dah start meniarap...sekarang dia dah boleh berguling, dan dia dah start menyelar (gerak) ke depan...kalau letak ataih katil memang dari hujung ke hujung, kejap2 kena jenguk..kang btak pasal2 bedebuk jatuh katil lak..ish....kimi dah start pegang barang, dah start isap tangan (bukan isap jari tapi tangan tu ditokaknyer..), dah start pandai tarik rambut mama, rambut kakak, tarik spek mama....gelak...heheh...suka sesangat bila first time dengar dia gelak....dia ni lambat sket gelak berbanding dengan kakak....kakak masa hari betul2 3 bulan tu dia gelak...tapi kimi lambat sket, pastu puas jugak nak suh dia gelak..kena tau kaedahnyer...mama jer yang tau camna nak buat dia gelak buat masa ni....tapi kimi memang murah senyum...asik senyummmm jer..sejuk hati mama nengok..
Tapi sekarang dah seminggu suara kimi serak jer...malam2 selalu nangis, bawak jumpa doktor, kot lah dia sakit tekak, tapi doktor check kata takde apa, maybe sebab sekarang cuaca berjerebu, maybe ada kahak tersekat kat tekak sebab tu dia tak selesa..dan benda tu tak merbahaya.....errmmm hopefuli gitulah dan takde benda lain yang memudaratkan...


Hmmmm.....rasa macam baru jer mengusung dorang dalam perut ke hulu ke hilir....Rasa macam satu kepuasan dapat tengok perkembangan penting anak2...dari lahir, bila start senyum, star ketawa, start meniarap, merangkak..etc....Masa kakanyer dulu, lepas habis jer cuti berpantang aku terus kena g out station ke Sabah, pastu berturut2 asik ke outstation, i did missed a lot during her first few months....so skang aku tanak rasa terkilan tak dpt tgk anak membesar depan mata....so...kalau anak ke-3 nanti...aku nak cuti setahun...wahaha...kalau ada rezeki dan diizinkan Allah SWT lah....

Gambar2 selingan, hobi 3 beranak ni...hehe...si kecik pun dah start tunjuk minat tgk notebook...

6 comments:

zOe said...

mmg famili IT lah korg ..ngan lil kimi tuh dah pandai layan notebook sama...yg kakaknya mmg pandai bergaya ..suka boots tuh dpt dr sapaa laa ntah :P hehe

Dy said...

Berenti keje je lah Mel....jadi SAHM..sambil tu buat bisnes thru internet. MLM tu takyah lah...itu nak kene kuar tinggal anak...jumpa clients...

Mel kan seorang yg kreatif...tentu boleh dpt idea apa nak bisnes dari rumah..kekadang benda2 kecik pun boleh jer jual kat internet...

ohbukan said...
This comment has been removed by the author.
ohbukan said...

zoe: hihihi

kak dy: kita bukan bisnes minded, payohler sket, kena gak makan gaji, bisnes as sampingan orait lah kot...sayang ooo gaji skang....lambat laun naik gak keje...admin dah called tdk..heh..ada berita....

Filiz said...

hi meliza... dah besar ur girl... pandai posing lak tu!!
bila tgk ur daughter posing mcm ni..teringat kat my fren..dia buat biz jahit skirts n dress for kids.. try pg blog dia.. very nice...

http://girl-charms.blogspot.com/

ohbukan said...

filiz: thanks, nanti i tengok...