Monday, June 29, 2009

Authentic 3 layer tea

Semalam masa balik dari umah mak after zohor, berpikir nak mkn kat manalah ni....mak suh tunggu makan dulu tp ada nak singgah ke kedai, so gerak jerlah keluar dr umah mak...kitaorg laki bini bukan reti sgt carik tempat mkn....selalu mkn tempat yg sama jer....dalam pada asben dok pikir2 nak mkn kat mana..... aku suggest ayam kampung velodrum...asben takmo....sampai dekat area rumah....aku suggest MJ...asben masuk ke jalan ipoh lak....pastu patah balik and kami menuju ke MJ for lunch, masa tu dah kul 3 lebih...

Sampai food court, kakak nak mkn mee pedas (mee goreng ler maknanyer)....so aku order kat gerai yang kuew teow goreng yg sedap dan menjadik kegemaran aku....sejak 2 tahun lepas..hehe...tapi takdelah order kuew teow everytime makan kat situ....mee goreng taknak sayur, tak nak taugeh siap2 aku pesan, kalau tak...karang bising mulut minah tu tanak mkn...asben order rojak buah, tauhu bakar ngan mee kari (uih...lapor sungguh laki ku)..hehe...and for me? since dah mcm2 order tu, aku pau yg dorang punya jerlah....makan...makan..makan....sampai abes, baru nak pi beli air...asben nak mineral water, situ tadak jual...kakak, seperti biasalah...air PINK dia...sirap bandung ler..

Kat food court MJ dalam 2-3 minggu lepas, aku ada ternampak sorang pak cik neh, dia beli sejenis air....nampak menarik..air tu ada 3 lapis, layer paling bwh kaler coklat gelap, lapisan tengah kaler krim (susu cair or susu pekat manis i guess...), layer paling atas is something brown tea-like colour....pastu ketulan ais....tengok macam teh pun ada, macam kopi pun ada....hmmm...apa yg pasti nampak sgt menariks....

Sampai tempat air, aku nampak bunting ni....

(Bukan gambar di lokasi sebenar...gambar ni diceduk dari organicsamm.com, search kat google)

yesss...nak try....aku order sirap bandung 1 utk kakak...pastu aku tya kt budak jual air tu..."Dik, air tu ada tak...?" sambil tunjuk ke bunting tu...ada.." Authentic 1....." dia oda kat kawan dia....nilah air tu....maybe org lain dah biasa minum air ni, aku yg ketinggalan zaman kot, tu yg jakun sket...sampai2 kat meja, laju jer tgn asben ngan kakak nak tolong kacau, haip...! ambik gambo dulu....

okay baru kacau..kacau..kacau..kacau....srupppp....sedut ikut turn yer bertiga beranak....aduhhhh......sedapppppppppppp.....rasa mcm cendol pun ada...mmg sedap giler....

kakak kata..."Ni air kakak..air pink ni air mama..." hah..dah agak dah....kalau yg mama order mesti best...

last2....air pink tu bawak ler take away merata...nasib baik dlm paper cup dan aku dah mintak tutup...tanak beli lagi satu sebab perut dah kenyang, dgn ais nyer..errr...kena kurangkan ler...musim batuk ni

next time harus beli lagi kalau jumpa kat memana...oh Authentic 3 layer tea!

2 comments:

zOe said...

kalau nak tau mel..ni la faverit drink aku sini...kiteorg panggil drink ni teh C 3 layer spesel ..yup addictive..dah ganti neslo ais ngan milo ais aku la kiranyer ..but sweet..dah la lemak berkrim..ngan sirap gula dier lagi ..hehe..if not pun aku order ribena sprite ..huhu.,all sweet drinks

ohbukan said...

sangat nyaman kan bee...uuuuuuu