Tuesday, June 16, 2009

Pool..? Swimming pool...? Car pool...?

Aku kan nak sambung cuti, so aku dah submit surat tangguh till Sept ni, thanks to kak dy jdk posmen....Surat tu aku mintak tolong kak dy submit last week, friday....Yesterday, CC called...dia tanya kat aku, big boss tya, perlu ke aku tambah cuti? so aku kata aku perlu cuti tu utk blajo kete..ops...pechah rahsia...kehkeh...Then CC bgtau, big boss suggest aku di 'pool' kan...hmm...takpelah....aku rasa ok jer kot sebab kalau aku tak agree, i'll be selfish lah kan, kesian org lain tanggung beban aku dan kalau aku nak remain tempat aku yg sama sekarang, meaning that aku tak akan extend cuti aku....CC kata kalau aku di pool, aku mungkin tak dpt stay dlm the same programme...So, i guess aku kena pool kat IN*AN lah cuma tanpa penempatan...

Today,my ex-boss, Puan N pulak call...aku agak the same thing..My ex-boss ckp berlapik, dia kata tak sampai hati nak cakap....tapi since aku dah tau dr cc semalam, aku sebut jer lah....."Kena pool eh, puan?"...dia mcm serba salah gak nak bgtau...takpe puan, i understand dan aku bgtau aku terpaksa teruskan niat untuk tambah cuti sebab..as mentioned above...Since asben pun dah tukar tempat kerja kat Subang, kalau aku tak drive, jenuh nak nunggu time balik, mesti every day lepas maghrib baru dpt balik, then kalau nak car pool ngan jiran ku, mama_anggun, oh tak sanggup aku nak nyusahkan dia dah...dan takkan muat ler kete dia, kang bertindan2 lak kekanak tu...seksa depa nanti...Aku tya gak...big boss marah ke? Puan N kata tak tp current KP lah bising since sebelum ni lagi sebab kata dorang perlukan org...hmmm....kalau aku tau, dari awal lagilah aku sudi di pool kan...takdelah nyusahkan orang lain, as a boss dia ada perancangan dan SKT the whole programme dan sewajarnyer lah dia worry, tapi...naper tak bgtau aku dari sebelum aku cuti dulu? hmmmm...

Aku tya gak kat Puan N, kena pool kat JPA ke puan? Yup.....to JPA off I'll go....aku rasa option tu shud be ok and the best for all..aku takde rasa kecik hati cuma rasa a bit bersalah sebab nyusahkan program aku especially....but i do need this cuti badly gak....Hopefully luluslah penangguhan cuti aku iteww.....

Ada peluang gak aku menebar kan sayap mencarik rezeki ke agensi lain kalau aku di pool kan kan?

9 comments:

BaiDuRi said...

Huhu..tinggai le Mama Anggun sensorang kat sana nanti..kengkawan sopping semua dh lari.

Ekceli Mel,kalo ikutkan org yg amik cuti tanpa gaji mmg kene pool lps tu. Tp sbb Dr A n bos² syg kat Mel, derang pertahankan tmpat tu..bos kita sendiri konfiden dan berharap Mel masuk balik sbb mmg byk keje kene handle. Skrg rasanya lepas akak klr, makin bertindan² keje tu atas org yg ada..Mmg sian. tapi nak wat camner..dah rezeki kita mcm tu. Tiap kali meeting psl sistem, sure ada nama mel disebut..cth ayat "takpe..nanti Mel naik keje..". Akak cerita ni bukan nak tambahkan lg rasa bersalah Mel yer..just nak reveal perkara yg sebenar dan kita pun tak jangka semua ni akan berlaku..kan ke kita hanya mampu merancang. Semua yg berlaku ada hikmahnya..mungkin diaorang akan dpt yg lebih baik dari kita dan Mel lak dpt keje yg lebih baik di tmpat lain..or mungkin jugak di INTAN?who knows?? Nanti kalo KKR ada kosong, akak war²kan..hehe..bulan 9 eh??hmm...

chik dah said...

takpa lah mel..pool pn ok apa..bkn ilang keja..neh, cepat2 amik lesen..boipren tukaq keja lak ka? psiko bini bg gigil bawak keta...pasni blh la ikut rombongan mel lak!! hik3..

Mama_anggun said...

huhuhu....cian mel tak dpt nak tumpang rider kecik ku iteww...

takper mel...elok gak belajar kete tuh...leh ada alasan nak amek second car...yer tak? hehhee...

rezeki ada di mana2...dun worry...sedey jugak la tinggal daku sensorang kat situ...skang nih pun, lunch harap ngan kak dy je...kalau dia diet...aku pun turut diet sama..huhuhuh...!!!

takpun nanti wajar kah aku join 'puan2' kat tingkat 2 tuh...?? hehehhe...

Dy said...

Kita dah book kereta Mel nak pi Alamanda bersama2 ler woiiiit...(pstttt....Mel jgn pi KKR...heheheheh)

Bawak kereta kt KL mencabar...baik utk org baru belajar utk drive sekitar Putrajaya...hihihih...pehtu drive kat Canada plak...mueheheheh....rancangan Mel yg Mel citer semlm tu okay ler sebab cik abang pun dah kija Subang...molek sangat tu perancangan korang...beli umah area situ pun okay utk masa2 akan datang ...

Mama_anggun bila plak den diet...den puasa yer...

ohbukan said...

kak sima: huhu...kesian depa kan, tapi tulah nak buat camner kan? dorang pertahankan sy ke? oh, tidakkk...serba salah lak nanti...harus bagi emel ke mr lai ngan dr a ni...huhu

idah: asben keje DIGI skang, jadik momok kuning tu hehe, nampak mcm ok lah kerja digi, company besar so hopefully lama sket lah kat situ so that lehlah cadang beli rumah kat memana utk settle down.

kak su: rider kechik tu lah banyak jasa kat kami anak beranak...hehe...mesti rindu ngan W*L 61 nanti....

kak dy: tulah, hopefully perancangan tu smooth dan bukan decision yang salah.

zOe said...

keje area subang dah di nitham? ..molek tu kalau nak dok area kd hehe ..lain pulak tuju crita aku ni ..erm kalau minat area putrajaya..check out my friend's blog lagi tu mel..dier bru jer book services apt kat cyberia ..not bad gak..and if u dont want to stay there..tenants eveready jer ..maner tau dpt kat btm cyberjaya :)

ohbukan said...

hehe, tulah, mmg dok bukak gak blog ur fren tu, survey2..tapi this time nak cuba duduk umah atas tanah lak..heheh

chik dah said...

jap..nk nyibuk sat..sebar2 la kat org jauh sama klu ada umah yg ok..xmo lah balik ni tdoq stesen bas...huhuhu...apa blog kawanmu itew zoe??

Mama_anggun said...

weh...series korang sume nak tinggalkan daku kat sini!! uwaa!!!! takde kawan dah nih...camno nak makan..nak shopping?? huhuhu...takper la...lagi kaya kot...sbb duit tak kuar...hahahhaa...*mereng sat*