Tuesday, December 15, 2009

Farewell @ opis lama

semalam - 14hb Disember 2009 (Monday), aku ke opis lama, depa buat farewell untuk kami berenam yang telah meninggalkan IN*AN terchenta...huhu...

Dr. M, Puan R, Kak dy (takyah suruk nama ni..), wawa, CC lama ngan aku...aku kelewatan sampai sebabnya ke hospital dulu folo-up check mata aku ni haa, sejak kes tertusuk jari si kimi tulah, kerap betul aku sakit mata..sakit mata aku ni taklah mcm sakit mata yang berjangkit, aku sengsorang jer yang sengsara...takpelah, asalkan anak2 aku especially nya tak terkena...

Masa jumpa doktor, doktor offer nak kasik mc..aku tya...boleh je? hehe...jujur lah plak kan...? dalam kepala serabut dah nak ke hospital...nak ke opis lama...ptg lak dlm 2.30pm ada meeting ngan KSU...hukhukk...dan ke ni...tapi...nasib baik jumaat tu sempatlah aku mengatur pengganti meeting, juct in case aku mc on Monday...dan bagaikan pucuk dicita, doktor bg mc....syukur..takdelah rushing sgt aku nnt, kot nak berhibur kat opis lama kan...

Pagi semalam, punch card dulu kat opis pastu zrasss ke hospital Pu*rajaya, tunggu turn, lama tak hengat punya.....biasalah, udah namanya sepital kan....sabor jerlah...dgn parking yg sgt2 terhad, parking ler tepi jalan masuk, nak buat camno kan...kang lambat masuk sepital lak....dari kul 8 lebih tu, ambik nombor giliran, pastu dok tunggu turn jumpa opthal tu yang lambat...adoyaiiii.....sib baik kafe betul2 dpn kaunter opthal tu...dapatler aku makan dulu..makan mee goreng + magi goreng ngan ayam goreng (waa....semua goreng..tinggi kolesterol nih..) ngan air horlicks suam...


Dekat pukul 11am baru dpt masuk jumpa doktor...pastu berzaman lak kat farmasi, kul 12 gak baru setel..dah sms AJK kelab siap2, kak Queen pasai den akan lambat....zass..zasss..zass..keluar simpang sepital..nak cepat2 ni...aiseh, terlepas simpang laks adoyaiii....patah balik, zasss..zasss....masuk elite hway, masuk nkve..exit damansara, fuh sib baik tak jem sgt...12.48 gak baru sampai...lambatttt...

sampai2, singgah dulu montot kat meja VIP, chewahh...meja haku ler tu, kami2 yang diraikan ler..fuhh....sib baik ada yang belum sampai....so pi round table, salam2, muah2.....duk balik sebelah k dy yg bawak si hafiy yang kemengantukan...

later, dekat kul 1 bigg boss mai, sebelum tu dah sound kak dy, kalau kak dy peluk boss baru ku peluk masa salam...tapi den yang kena salam dulu, den peluk jerlah, ni first tiem peluk dia...volkswagen gaklah...tapi semua yang dah bertukar keluar (ops except Dr. M...kang ada yang kena pelangkung, sebab lain jantina..mau kena terkam ngan doktor kat bukit damansara tu..wife Dr. M ler..)...


Pastu sesi berucap by big boss...Dr. A duk sebelah aku, dia insists kami semua berucap...then kami yang bertukar keluar ni kena berucap one by one...ish, den tak prepare hapo ni, mcm menang award tapi tadak skrip...cincai ler...memula Dr. M, pastu Pn R, kak dy..(si hafiy meronta2 kat depan sebut tak nak...tak nak...)so, mama dia pun main tak aci, tanak berucap..kih..kih...kih....., then turn aku, cakap pun lintang pukang jer rasanya...ilang point2 dlm kepala tadik...last cc....wawa tak mai...takde transport kot..

pastu, penyampaian hadiah, time tu masa salam big boss rasa cam sedey lak...aku peluk gak dia, cium tangan ms salam, sebab anggap dia mcm cikgu2..macam mak2...huhuuuuu...hadiah besor kotaknyer....

then dah selesai tu, makannnn timeee....makan nasik putih lauk ikan bakar..ermmm..just nice...sedap...

itu ini, begitu begini.....habis sudah...masa tu dah pukul 2 lebih, dalam kepala nak menuju ke OU nih, misi mencarik handbag merah (rupa nak yang mcm Bon*a special edition yang rege RM1k lebey tu....) dan kasut biru...wahhhh...??????

opsiii...gambar lupa nak snap padahal dah standby kamera dlm handbag, boleh lupo laks..rugiiiiii....

lalu ikut damansara, ait..jem laks...hampeh, dah berkira2 kalau depan ou tu pun jem, aku balik jerlah ikut penchala link tu...

tengok2 dkt trafik light hujung jalan tu, ada dua minah myvi kaler kelabu dua2 bijik tu, tersenggol sikit kot...tu yang buat jem..chit poodahh...melambatkan aku saja....

masa tu dah 3.20pm, argghhhh tensi2 dgn kepala aku pening, ni mesti sebab makan lewat tadik, kul 1.30 noon baru makan.... dgn aku makan mee kuning pagi tadik..angin ler kut naik ke kepala

masuk parking kat tingkat 4, fuh sib baik ada parking kosong...syukurrr...target..keluar dari situ b4 5pm..so, the most pun 1 jam 1/2 jer masa aku...

masuk dlm terus menuju je Jus*o...usha2 ada banyak gak kasut bilu...yesss...pastu berkenan CR punya...sandal..terus mintak saiz..tanpa pikir panjang setuju...

pastu jalan ke depan sikit belek2 handbag...nun depan sana terpampang handbag yang memenuhi ciri2 idaman haku..yesssss...yesssss....yesssss......brand lain, bukan Bo*ia tapi adik dia se*bonia, merah terang berkilat mix color kat tali kaler black or very2 dark brown......yessss.....tgk rege...arghhh...rembat jerlah, ini akan jadik handbag termahal aku setakat umur aku 30 tahun ini...tadak diskaun tulih kat situ...takpelah..ambik jerlah

oh yer, masa aku dok pusing2 tgk handbag tu, fauzi nawawi pun duk pusing area situ, dia sengsorang...aku buat tak nampak jer..yelah bukan haku minat pun..dia tengok2 handbag sem*onia...pastu aku terus suh budak promoter tu ambilkan yang baru, ada dua size, satu sederhana saiznyer ngan satu lagi yang gedabak punya, kalau tgk rege beza RM10 jer...tapi selalu sgt aku choose besor gedabak, kali ni nak pilih yang sedang tu jer....huwaaaa...sekali tadak stok lain dha...ambik jer ler display set tuh, check2..semua ok, setujuuuuu....

aku bisik kat promoter "tu, fauzi nawawi kan",statement macamler tak kenal..."ermm..",dia jawab macam nak tak nak jer..."nak belikan handbag untuk lisdawati kot", kata aku lagi..."ooo, sy ingat sekali dgn awak tadi..", hah?! what...? nampak mcm kami come tugeder2kah? wakakakaka....very funny...aku kata "kang skandal pulak.." hohoho....no..no...no..." yelah, mana tau kot kawan sama tempat kerja ke...", kata promoter tu lagi....takdelah aku kata..haku yang pakai baju kurung gini, mesti ler fauzi tu tak pandang, lain ler pakai baju ala2 bini dia tu....

gi bayar, then kutip sandal ngan handbag tadik...nampak si fauzi beli handbag sama brand ngan aku beli, kaler putih....

pastu gi terjah tempat baju lak, carik kot labuh brown...hmm, yg diidamkan tak berapa menepati tapi bolehlah....rembat selai....

tgk jam...4.15pm, less than one hour almost setel...pi carik food plak....

pastu 4:50pm am alredi out of there....lalu ikut penchala link, masuk nkve, hazab koooo......hambikk...jem bangat, sebab hari hujan.....huwaaa.....kunun2 nak sampai umah awal sbb si kimi demam....lambat gak kul 5.40 baru sampai...kakak marah kenapa mama ambik lambat...(dia tu walaupun dorang org pertama yang balik, dia akan kata aku ambik lambat)...aku jawab " jalan jemlah kakak, banyak kereta, sorry yer.., mama belikan kakak kuih mcm kat rumah aunty mimi tu (cheese tart)", hihi....


balik rumah, kekanak dua org tu excited nak bukak hadiah farewell....


inilah hadiah farewell tu..hihi..berebut2 dua beradik nak bukak hadiah, si adik pun tolong koyak wrapper sama...


no lah, nilah gambar handbag yang fauzi nawawi 'belikan' tu

ini bau gambar hadiah farewell...semangkuk hiasan, sehelai shawl ngan senaskah buku doa (big boss kasik)....huhu..terima kasih semua...i love u....

wallet pun matching ke?..itu set manicure aku...beli kat jualan puspanita bulan lepas, RM15 sajer...barang2 stainless steel

sandal biru ku...utk match dgn handbag lama kaler biru...dulu ada dah kasut biru tapi dah rosak

trench jacket ku...


misi berikutnya: SEPASANG SANDAL MERAH

hoho..aku rasa mcm jdk santa claus pada diri sendiri....

3 comments:

Dy said...

amboiiiii soping sakan nyer dia aritu....mujur diriku heret laki kalau tak terjebak...hehehhe...

gi amik baju hujan lebat giler kt keramat....

zOe said...

cantik la ur red bag tu mel ..buleh la fauzi nawawi punyer taste gak haha ..kenal dier pun cos dulu layan matahari kan ..sampai sekrg aku x paham apasal dier jadi rebutan 2 wanita dlm drama tu ..adoiii bukan taste! dr M dah jadi "datuk" M kan sekrg..aku pun bru dpt crita ..hehe mesti dia happy jer sekrg ..rindu pulak kat imatec :)

ohbukan said...

kak dy: ituler, sib baik masa puns ekejap jer...kalau tak ntah hapa yang diborong lg tu

bee: chantek ek, red hendbeg kita..go red women..hahaha....