Monday, May 25, 2009

Sakit..kau datang jua....


Adeh...sakit kepalaaaa......oh tidak....!!!!

Tensen aku, seminggu aku sakit kepala...sakit badan (pedih dan perit) dan sakit tekak....tatau kenapa...maybe cuaca panas sgt....tekak pun mcm tak selesa jer rasanya..risau aku, maklumlah sekarang pun musim penyakit pelik2....nauzubillah...

Khamis lepas asben balik opis awai, dia pun ada simptom yang sama, sakit kepala, sakit badan, sakit tekak....kami pi klinik...doktor tak kata sakit apa....dia pun tatau sebab kami tak demam tapi maybe nak demam dia kata...hmmm....dapat ubat paracetamol, ubat sapu belakang ngan lozenges..asben ambik mc...

Jumaat tu rasa ok sket...asben pagi pening lagi so dia off that day....terasa nak makan nan cheese lak...petang tu kami ke jalan Medan Tuanku, pi2 tengok roti nan tak ready lagi, pi kedai lain...erghh.......roti nan cheese nyer langsung tak sama...taks edap..daku keciwa....takpe, asben kata jenjalan dulu, kang on the way balik leh singgah makan lagi...Bila dah nak balik tak rasa nak dah roti nan tu..balik jerlah...


Hari sabtu tu bangun pagi nak semayang subuh, masuk toilet...rasa berpusing donia ni...adehhhh...adehhh..sakitnyer kepala ku.......berpeluh2 aku dalam toilet tu, padahal subuh2 gitu kan sejuk....aku sms adik aku bgtau....adik aku kata maybe keracunan, cuba muntah...aku muntah lepas makan megi......satu hari tu aku mmg tak larat, baring jer...nak tekan botol minyak telon nak buh kat kimi pun mintak asben tekankan, series tak de kudrat....tengahari asben masak nasik ayam...(first time ever nih..masak nasik ayam..hehhe) petang tu plak mak mai nak tgk keadaan aku..i love u mak........adik aku, aimi ngan anor mai sama....aimi ler driver nyer...sebelum tu dorang antor si ika (adik bongsu) masuk matrix U*A kat PJ, lepas tu diaorang singgah IN*A, aimi jumpa laki dia yang tgh kursus kat sana...pastu mai umah aku..merasalah dorang nasik ayam asben masak..wakaka...ok tak mak, menantu mak masak? wakakaka...

Sabtu ngan ahad tu tak dpt join geng pi melawat baby jaa....huhu...nurul afina durrani namanya...kenalah tunggu dia balik dr kampung lepas pantang nanti baru dpt jumpa....

Today..bangun pagi masih berbaki lagi pening tu sikit2...aku buatlah workout yang ringan sikit bagi kuar peluh....hopefully tak berpanjangan sakit ni, nak jaga budak berdua tu...

4 comments:

Dy said...

Pening2...loya2..ada muntah yer....period tak mai.....heheheheh...Kimi nak dapat adik????kehkehkeh....

ohbukan said...

eyerrrrr...nantiler dolu...kasikler kimi manja2an dulu....

zOe said...

mel ..tarak tau maner tempat mau share info ni ..ko pun x online ym sgt sekrg..nway if ur intrsted visit lah blog member aku ni http://rohaniahnoor.blogspot.com/ ..dier ada story pasal condo project near besraya hway tu, ur area kan ..if ur intersted lah :)

ohbukan said...

oyet..tq b