Friday, May 8, 2009

gorpis?...korhi? .... carpub? mari cantum perkataan

Kita biasa dengar dan jugak guna sesetengah perkataan yang dicantumkan contohnya macam yang simple..keretapi...gabungan kereta dan api...

Pastu pernah dengar tak...gorpis?...korhi? dan carpub?...heheh...gorpis tu gabungan goreng pisang (first time jumpa masa belajar kat sintok nun, satu gerai jual pisang goreng kat area jitra yang gunakan..kalau lalu2 depan tu mesti nak tergelak baca)...then, korhi tu istilah geng kami...korek hidung..muahaha...carpub plak..istilah adik2 aku ngan kawan2 skolah dorang untuk carik publisiti..macam2 kan...

rosak tak bahasa ibunda kita? setahu aku....indonesia banyak guna shortform dan jugak cantuman ni...contoh yg dpt aku pikir skang....errr..tak delah...tak dpt pikir..hehehe

Latest yang ada...lagu ni...BenCinta (Benci tapi Cinta lah kot...atau Benci dan Cinta...cuba tanya faizal tahir maksud sebenor yer..), aku baru tau lagu ni masa tgk ABPBH aritu...kalau tak, tak tau jugak...sedap gak lagu neh, masa faizal tahir nyanyi tu pun rasa mcm bersemangat nak dengor..heheh...dengan gendang cina nya...dum..dum..ceng...dum...dum...ceng....hmm...nak cariklah mp3 nyer...ni lirik lagu tu...tajuk tu kreatif...instead of using word biasa BERCINTA, dorang letak tajuk ni...catchy..first time dengor tajuk ingat DJ salah sebut hapa...

Ada sesapa yang tgh BenCinta? layannnn....

BenCinta- Faizal Tahir

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamu cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci…. kamu…
aku cinta….kamu…

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu…..

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci


P/S: Pada geng 8-10..ingat tak PENTONG? wakakaka...mamat tu keje macam aku gak...heheh

3 comments:

Ms.Lilies said...

waakaka kocik dunia ni mel...si pentong tu jugak yg ko jumpa kan...dia kat intan gak ke?

ohbukan said...

pentong tu bukan kat intan arr..tapi dia pernah jadik peserta kursus intan tak silap aku...and then ada gak jumpa kat function...

Borgeeb said...

hancusssss