Wednesday, May 20, 2009

APC 2008? layak ke tak layak...alhamdulillah, rezeki

Heheh...malu gak nak masukkan entri ni, tapi bila pikir2 balik, maybe this is once in a lifetime punya peluang, masukkanlah gak untuk kenang2an, kot2 masa nak pencen (dan masih berblog time tu..wakaka) bolehlah aku imbas semula pencapaian sedikit sebanyak dalam hidup aku...

Oh yer...harini kepala berat lagi, badan pun sakit2....tghari tak masak, tipon jer delivery...makan ni ler today....


Tahun lepas rasanya tahun ke-3 aku di calonkan...2 kali sebelum ni, rejected...sebab?? selalu mai opis lambat, hehe....yelah dulu sebab dok jauh sikit dan kawasan tegar jem...Masuk kali ke-3 ni pun tak menaruh harapan sebabnya staff kat opis makin ramai dan semuanya cemerlang belaka..tapi alhamdulillah rezeki anak, dapat kat aku gak...Dari IN*AN, 65 org dpt APC, overall J*A dalam 231 orang....

Kami ber-6 dari satu department..IM*TEC...

Rehearsel hari Khamis, 14 Mei 2009 tu kul 2.00pm....sebelum ke J*A, Putrajaya, mak aku dapat call...adik tiri mak nak jumpa, dia sebut2 nama mak, makcik yang kami panggil mak chah menderita kanser usus, memang dah terbaring jer...sebelum ni mak dah ziarah tapi sehari sebelum dia asik sebut abang yah...abang yah...(mak aku org johor...abang=kakak)..Asben dia sms kak long aku bgtau mak chah nak jumpa...kak long kebetulan tak keje aritu dan gak abang ipar aku lak masuk keje lambat, so kami ke rumah dia dulu kat keramat, gerak dr rumah mak kul 11 lebih, tunggu ayip balik skool dulu....aku budget dalam kul 12.30noon mintak abg ipar drop aku kat LRT...

Sedih gak tgk mak chah..dia tido jer...tapi sesekali mengerang, sakit.....sejukkk.....Asben mak chah (kami panggil Pak Cik Amir) nampak sabar melayan...memang dia sorang yang menjaga isteri tu.....bagusnyerr....tup..tup...kul 1 dah...alamak..jum gerak....

Rushing2 aku naik LRT kat Jelatek..menuju ke KL Sentral...sampai2 jalan rasa mcm dah tak jejak tanah, nak dekat kul 2 dah...jauh lagi perjalanan...nak naik KLIA Transit lak...sampai2 kat KL Sentral tu dengan konfidennyer aku naik ke atas...pi2 carik..eh dah jadik tempat jual tiket KTM lak tempat biasa aku beli tiket transit tu...erkk..mana lak ni...turun bawah semula...pi tempat ERL....ke kiri, arrival...ke kanan....departure...errrkk..mana sudah benda tu? last2 tya pak guard...nun, patah balik, sebelah jer tempat turun LRT tadik...adusss..dahlah den lambat dah....debush..debush..beli tiket..turun ke stesen....alhamdulillah nasib baik sempat, lagi 2 minit nak jalan...

Sampai stesen kat Putrajaya, ambik cab....debush....dekat kul 3pm baru sampai..nasib baik baru gak mulanya....fuhh...tak dan lunch dan tak dan nak solat zohor dulu...kul 4pm habis...fuh nasib baik..nak pi surau...nak solat zohor...aku tipon mak kat rumah...tya kimi caner....ini kan first time aku tinggalkan dia...huhu....dia nangis takmo susu tin..masa dengor dia nangis rasa mcm nak terbang balik dan dan tu jugak...tumpang bas IN*AN, g stesen, naik cab...perghhh...rege teksi ke rumah mak aku, RM41...harus suruh hantar sampai naik tangga ni...takpelah asalkan aku cepat sampai..sian kimi...

Hari sebenar majlis is on the next day, Friday (15 Mei 2009)....asben antor so takdelah rushing, semalam dah prepare bekalan susu utk kimi siap2, nasib baik dapatlah dalam 3 kali minum stoknya....Habis event, lunch dulu....then tumpang Kak Bit pi ke S*go, KL, dari situ naik LRT ke Tasik Selatan, on the way ke LRT Star station (saje pi yang kat Masjid Jamek tu padahal belakang S*go pun ada)..hehe...nak cuci mata on the way ke sana, lama dah tak pi...rembat gak few things masa dok jalan tu...sambil jalan pun leh rembat apatah lagi kalau mmg singgah, hehe...rembat berbayor..kalau lalu imbas ambik bau jer ke, takpelah jugak...pastu naik LRT, then sampai Tasik Selatan, tunggu teksi...balikkkk....



Layan jerlah gambo2 ni yer....
Surat yang mengatakan aku dapat APC...
Snap gambo sendiri, gambo kelabu blur sebab segan2 nak snap, orang ramai, dan di kiri kanan lelaki.

Backdrop atas stage

Mira & kak bit
Cover sijil (insentif 1k dah masuk siap2 dalam akaun bank rupanya...sehari sebelum...heheh)

8 comments:

as a.k.a axa87 said...

tahniah yer mell... rezeki baby tu..

faridfaridah said...

akhirnya mel..tahniah!! murah rezeki mu taun ni..amin!! blh buat modal soping tu..hihihi

ohbukan said...

tq2..my frenz.....

zOe said...

congrats mel ..about time ah ..aku jugak yg tak dpt2 lagi ni ..gigit jari la tgk ..dah g celebrate ka :)

ohbukan said...

thanks bee..no worries..ur time will come jugak nanti...u dah dpt further study..i belum....sorang sikitlah dpt..takde celebrate apa pun....

Aku_Lois said...

Salamz,
bagi laluan..bagi laluan..sj nak enterpremz..
wpon x dpt naik pentas tp nak jugak bgtau nih yg ahkak le pengarah backdrop pentas tu.. wargkakakaka.. santek tak buku yg terbuka-bukaan tu??.. kekekeee...

ps: tkg tunjuk2 je..worg lain yg buat.. janji bukan l*mbu.. sapi pon ohkey maaa...

ohbukan said...

kak lois..kami kagum ngan slides tu...mira ngan kak bit yang pro multimedia pun mengkagumi...bolehlah kita kabor kat dorang..sila refer kak S*u....hehehe

adenium said...

congrates mel.... u deserve it..... taknak open table ke..heheheh