Friday, October 29, 2010

masih begitu juga..

dalam sebulan ni sangat-sangat banyak meeting, sactuali lepas raya dah start banyak meeting, banyak events, so aku sgt2 tired, so apply cuti last wednesday...pi mv...hoho...lama betui tak pi sana....rindu beb....tujuan pi sana? nak gi loccitane ja...nak beli toner, tapi masa kat sana mmg tak soping apapun, melainkan apa yang nak..sebab???

1) kepala dok teringat anak, si pichah tak skool sbb tak berapa sihat lagi, dia demam over the weekends tu, isnin dah ok, tapi pagi selasa nampak mcm lemah lak..dia rekues nak tinggal kat rumah ngan bibik..aku tawakal..dan test tinggalkan dia


2) aku nak gi umah mak aku, nak sangat dan mesti pergi..sebab? ada isu besar...adusss..aku mesti ada nak dengar dari mulut mak....ya Allah...kesian mak, mesti sangat2 tertekan...sampai umah mak, tolong hantar ayip pi skool tghari masuk pukul 1..lepas tu duk ngan mak dengar citer...huwaaaa....sangat memedih dan memilukan aku, aku menangis weeeiiiii.....ujian utk keluarga aku buat kesekian kali...semoga kes ni dapat settle segera...aku mula dpt berita tu malam isnin, dari anor..susah aku nak tido...mak mesti perlukan anak2 utk sama-sama kongsi kisah dan kongsi rasa...

lepas dah bincang2...walaupun tak dpt solution..aku balik rumah...risau kot pichah tak makan...pagi tadi dah belikan nasik lemak ngan roti canai 3 keping..

balik tengok pichah ok, excited dia cerita petang tu..."Mama, tadi kakak tak suruh pun, tapi bibik mandikan, pastu bibik pakaikan baju, KAKAK TAK SURUH PUN.." hehe..dia highlight yer dia tak suruh, takut aku marahlah tu, mau makin lemak ler kalau dimandi dipakaikan baju..haha...kang dia manja ngan bibik lebih..heppppppp..takkan ku benarkan...

oh yer...aku dah suh bibik panggey aku, MEM...mem yer..haha...tapi till today dia tak reti nak panggil...panggil puan...ish, den nak MEM hoccay.....asben aku suh panggey TUAN....gediks tak aku?

esok nak gi langkawi (again)...ada kursus...so akan parking bibik kat rumah MIL...bolehlah dia bantu mak..mak aku takmo....so aku parking anak2 kat rumah mak...

bibik ada gak tya, bila nak mula tinggalkan anak2 dgn dia.aku kata nanti dulu....sebab dah bayar yuran...hmm..sebenarnya selagi aku tak konpiden, aku tak kisah berhabis duit yuran asalkan anak2 selamat...nak belikan sim kad utk pichah dulu, pichah leh pegang hp...

huhu...isu bibik ni mesti makan tahun pun tak habis kan....apapun, doakanlah ek bibik dan keluarga aku ok...

memang rasa lega bila ada org bantu tapi masih ada kerisauan, kebimbangan, especially aku yang mmg paranoid bab maid ni, walaupun belum ada experience, based on berita2 yang aku dengar...ohhh....sangat menakutkan..

hari ni aku jadik emcee untuk hari inovasi peringkat kementerian, KSU is the VIP....ramai yang kenal terperanjat aku leh jadik emcee...hehe..sikit2 bolehlah....kat bahagian aku jer yang tau, orang bahagian lain belum tau...admin mintak aku jadik emcee lepas aku buat presentation masa event puspanita selasa aritu...

nak gak citer apa aku buat utk event tu...aku buat 3 in 1 punya persembahan dengan para pelakon yang sudi ambik watak dari bahagian aku gak...aku namakan KISAH KASIH...
satu tu SKETSA, Kata orang Tua2, buat lakonan pasal pantang larang org tua...ada dua scene, satu anak dara menyanyi kat dapur, zaman DAHULU ngan zaman SEKARANG, dan jugak scene anak dara duduk kat tangga, pun merentasi dua zaman...bezakan anak dara zaman dahulu dan sekarang dan rasionalnya pantang larang orang tua2 tu...

Kisah Kasih 2: Lampu dewan digelapkan....slide paparkan gambar rumah kampung waktu malam, ada bunyik cengkerik...salakan anjing ngan suara baby menangis, ni kes buang bayi, watak pelakon tak tunjuk muka, guna suara jer...guan torch light suluh kat stage jer as if mencarik baby...dan lepas tu, ada sikit nasihat narrated by salah sorang pelakon suara tu, kata2 nasihat, then aku buat video gambar2 kes pembuangan bayi, bermula dengan percintaan, mengandung, bergaduh, putus, buang bayi..pehtu sikit nasihat towards the end..background lagu Lagenda Budak Setan

Kisah Kasih 3: aku ngan kawan opis, zura baca sajak..apresiasi utk wanita, tajuk KISAH KASIH KITA...

slacknyer satu jer...masalah teknikal...masa nak start sketsa, sound tadak..aku dok pasang lagu...sangat2 slack...terpaksa berenti sebelum dpt mula semula...

overall aku puas sebab...skrip aku buat, slides aku buat, video aku buat, sajak aku buat, baca sajak aku buat.....aku suka sangat2...

dan hadiah2 cabutan bertuah, hadiah hamper utk persembahan aku beli, aku bungkus hamper....walaupun tiring, sesekali terlibat ngan benda gini aku sangat suka....

akibatnya, aku kena jadik ler emcee today, tapi mujur gak byk response ok, ada gak yang hairan macammana org IT leh jadik mcee...ohooo...dia tak jumpa lagi kawan2 aku ex int*n dan yang masih kat Int*n skang...hehe, kalau tak, mesti tak pelik...IT people oso can kan.....

oklah, nak gi jogging jap...byeee.....

oh yer..risau nanti anak2 membesar cakap...da da for babai....pesawat for aeroplane...etc...huwaaaa.....

4 comments:

Dy said...

Lenkali import ai sekali jadi partner emcee....hahahahaha

I missed that moments....lama tak berkumandang suara ku...

Ruby Alias said...

sounds like ur enjoying your new place, yaarrr ramai jer bakat2 terpendam kat intan tu kalau masuk host utk nona ..si maya karin pun back off ..hehe ..cuma aku juga la sampai sekrg still stage fright terlebey ..nak kena balik intan lagi kots muahahaa ..

sinahuy said...

Mel, Kak D and Rubytah..

Kalau u'ols datang masa PBI hari tu..perghh!!!..ternganga ptd ptd tgk org IT wat PBI..!!..nk tgk vidoe clip maher zain versi imatec...???

ohbukan said...

kak dy: kalau dorang suh ai carik partner org luar, konpem dah panggey kak dy

bee: alaa...u shy jer, public speaking ptk mesti mantap punya...

yuhanis: ya ka? nak nengok..nak nengok...