Monday, October 4, 2010

Convo Anor @ IIUM 2 Oct 2010

Sabtu tu convo adik aku, Anor...convo sesi pagi, pukul 8am, mula2 casben ajak overnite umah mak supaya pagi tak rushing, sbb nak kuar awal, nak bawak abah sekali..adik aku dah bwk sebijik kete, bawak mak ngan adik ngan anak buah aku, ayip...so penuh dah...tapi Jumaat mlm tu, asben balik keje lambat lak, so dah makan, kenyang, rasa nak relaks pulak, so dia cancel lah plan nak ke rumah mak malam tu....si pichah merengek2 nak pegi rumah opah...pujuk2, sampai tido...

Pepagi bangun mamcam hari keje, rushing gak, si kimi pun ada alarm gak, pukul 6 lebih mesti bangun nangis, mama tgh tunggang langgang lagi nak negmas baju bebudak ngan nak iron baju, iron tudung....adess...itu ini, lambat gak, pukul 8 lebih sikit baru gerak dari rumah....hmm..tak danler nak nengok anor dpt scroll kat display...
sampai umah mak, si kimi berak lak masa dalam kete, pi cebuk dulu, apa semua, baruler dapat keluar, dalam pukul 10 am gak baru sampai, pi pickup ika ngan ayip dulu kat hostel, mujur ika ada kat hostel masa tu, so dialah baby sit ayip (mush ketat dia..) kah kah...masa aku call, bgtau nak ambik...Ika dengan intonasi penuh geram.."AYIP ni....Tengah main KUCHING....!!!!!" hehe....sabor jerlah...duduk satu dua jam pun dgn mamat ni mmg boleh menggelegak darah kalau tak sabar...

Dah ambik budak berdua tu, pi expo dulu, nak bekpes dan nak beli munge utk anor...panas betul kt expo tu...walaupun mendung tapi bahang terasa yang amat...expo kat situ biasa jer, gerai tak byk...tak meriah pun, tak best...heheh....malam2 baru ada konsert (aizat ngan ramli sarip) ngan ada rumah hantu....

Dah makan, beli munge...ayip pilihkan bunga utk achiknyer tu..kakak pun beli bunga lain, yanga da bear, kakak nak bagi dua...

Dari tapak expo, pi dewan, tunggu2..lama gak, baru grads kuar dewan...beria2 aku ngan ika tunggu kat ruang luar dewan, org dah lama q nak tunggu budak2 yang konvo tu kuar, mcm kat airport tunggu org balik haji laks..hiks...tunggu punya tunggu sampaia bis org tak nampak pun batang idung si anor tu...lor....keluar ikut pintu lain ke? pehtu dia call ika...carik2..aku balik ke spot menunggu, ami, jaa, mia ngan abah setia menunggu...





 


Comel kan saya.....


Rasa nak gheget jer anak buah aku ni....












































err...teman tapi mesra kah? jeng..jeng..jeng....




















Kasik canler den pun nak pakai robe gak...tunggu nak ambik master lambat lagi kot...























Lagi 3 tahun, turn i pulak, robe yang sama kaler...sbb course sama..budak2 ENGINE....











Pukul 3 lebih sampai umah mak, pengsan semunya...letih.....debushhh...alamak, aku kena buat montage farewell timbalan menteri..oh no........!!!HELP.....

3 comments:

Ms.Lilies said...

Perghhhh tgn anak buah ko...mcm tebu!ada ruas2 gtu...aku nk geget gak mulih? Hehehe

ohbukan said...

mimi: jum geget sesama, anak michelin tuh...haha...tgkler ibunyer dan makcik makciknyer, gebus gak..

Dy said...

Comel nyer anah buah mel yg baru lahir aritu kan....semangat betul