Tuesday, October 19, 2010

Bikin tensi

Hurggghhh...semalam dapat khabar group pertama yang buat audit kena halau dan marah2 by SUB tu, apolah sub tu, ngok ke apa..ini baru audit dalam, tanak aksik audit lak..alasan dia tanak diaudit sebab prosedur kualiti tu berkait2 dengan orang lain gak..so??? panggil jer lah "orang-orang lain" tu sekali kan..apa susah? bila pasukan audit nak set date baru bagi time kat dorang utk prepare dokumen, SUB tu takmo gak..aku dpt berita tu sebab masa meeting ptg semalam duk sebelah ketua pasukan audit kitaorang, ngeri gak..kot2 kami pun nanti pi bahagian lain kena halau kan...heheh..tapi mujurlah bahagian yang kami nak pi ni, dua2 bosnyer sangat baik...fuhh....oh yer nak tau tak..masa sesi retreat kat pd before puasa tu, setiap group kena buat soalan sbg persediaan semasa audit sebenar, consultant check soalan2 kami tu, group aku dpat pujian dan semua group lain kena kondem, pehtu dimintak ikut contoh soalan group kami..hinsh...hinshhh....kami satu group 3 orang....semua tak penah buat audit lagi, tapi oklah gak kan..hehe...semangat sikit nak audit bila group dpt pujian...

apapun, masa mesy pembukaan semalam, TKSU sebut, SUSAH nak dapat SIRIM kementerian ni..hihi...apa2 lah latuk..apapun, kami usaha jerlah setakat kami terdaya yo....

Petang semalam, meeting ngan latuk gak, meeting sektor, semua bahagian present kemajuan program...kami last bahagian yang present, habis meeting jam 6 lebih...adess....sampai umah dah kul 7pm....

pagi ni, pepagi big boss yang suka main aci ngelat, suka tai chi tu ajaka ku teman dia pi meeting, ishhhh...now way...am soooooo busy boss....dia tu suka ngelak2 tau, tak suka...den dahler bukan orang application, suh plak teman dia yang nak chair meeting pasal RFP....den ado 5 koje nak setel by today ni, do not disturb yer..mentang2 aku jaga admin, nampak mcm ada jer kat opis, tak tau ke aku asik kena gi meeting sehari dua meeting, fuhhh.....rasanya aku lagi pemes dari boss sebab lagi kerap pi meeting kan...hahaha.....SUB BKP pun dah ingat nama aku, dan ingat aku wakil boss padahal aku ni jadik pasukan audit semalam...

oklah...nak sambung keje, next week nak carik cuti satu hari nak pi terapi....

1 comment:

sinahuy said...

puan mel,

kita sbnrnya nak minta tlg ..boleh minta skrip emcee masa majlis dr azizah dulu x. kalu boleh emel kat yuhanis@intanbk.intan.my .

TQ