Thursday, June 17, 2010

Hari kelam kelibut

Semalam, tetiba pagi dapat tau K*U nak jumpa semua gred 4* sampai 4*...huhu....apohal ni...sajer kot nak beramah mesra kan....


Malam sebelumnya sebenarnya dah plan nak gi tgk Damia kat rumah mak, anak buah baru aku tu kena kuning, so nak bawak bengkung infra red aku tuh nak bungkus kasik hilang kuning....tup tup dah kena attend meeting, mesti lari bajet masa aku...balik opis kenalah buat keje dulu kan...itu ini begitu begini, kul 12:15 baru dapat kuar, nak singgah Ala*anda dulu, nak belikan yellow lotion utk luka adik aku tu ngan gauze....pehtu tapau food ngan beli 6pcs donut (sebab aritu adik ada mention donut tu, maybe dia teringin....) rembat gak giant size of ice blended coffee...bayar parking 27 minit dok dlm tu, dah dokek pukul 1 dah...zrommmm....nak patah balik jalan dekat ngan opis, masuk highway macam biasa tapi takut lambat pulak, mcm jauh jer nak patah balik...decide ikut signboard ke kajang, bolehlah kot, maybe tembus sama jer mcm lagi satu jalan aku biasa lalu tu...try lah...zommm....eh, sampai kat satu simpang tiga ni,erk..mana nih, ke kiri BBB, Salak Tinggi....ke kanan KLIA, errr....belasah lah ikut jalan ke BBB, jalan lama, turun naik bukit, aku rasa tak pernah lalu situ..nampak sign board kampung limau manis, sg merab luar...errrr.....jalan jugak terus....sampai kat kawasan kilang bangi lama...ohooo..ke sini rupanya, takpolah..nanti aku cari jalan ke rumah lama aku kat sg chua tu gerentilah jumpa jalan nak balik umah mak kan...konpiden jerrrr...ikut signboard ke T*S....

Pehtu sampai seksyen 8, masuk seksyen 7, dah dokek ni ngan rumah lama...tapi lain benor dah ghopanyerrrr...aku dah tak kenai...masa tu dah kul 1:30 dah..ayooooo....sudah lambat maa..kul 3pm ada meeting.....dkt sek 7, aku mcm lost, aku patah balik....patah balik sikit, call asben kot dia boleh bantu, dia pun dah berzaman tak ke sana....so tak dpt imagine lah...aku try gps...satelit signal tadak, sbb masa tu cuaca mendung, dah plan nak call kak dy jer..tapi try dulu masuk balik jalan yang aku dah lalu tadi, sebab aku mmg kenal rumah kat corner tu....rumah tu aku minat masa mula2 kawasan tu naik, antara rumah yang dah siap renovate....dinding ijau lumut gitu, gamble dululah...kalau tak berjaya baru kol kak dy...bodoh sombong kan...haha..mujurlah aku berada di landasan yang benar, jumpa dah jalan ke rumah lama aku tu, then shoootttt terus masuk highway silk balik utk ke cheras, malas nak lalu ikut tgh kajang, dah lunch time harusler bersesak2 tu kang....

call adik aku, bgtau...sesat..apa raaaa...jalan balik ke rumah mak sendiri pun boleh sesat haks.....sampai umah mak dah kul 2:10 pm,solat dulu, jumpa mak, jumpa baby, cerita sikit2...zasss balik opis balik...dah sms cc mintak org lain attend dulu meeting just in case aku lambat sampai....dari rumah mak dah dekat 2:40pm...sampai opis....kul 3:08...oklah tu, sempat meeting, chairman pun belum sampai.....perghh...berpoluh lah jugakkkk den ni haaaa....sangat kelam kabut dengan rasa sedikit cemas masa sesat....tapi apapun, dapatlaha ku tau option jalan lain.....ada kelebihannyer cumanya kelebihan tu lain kali pun aku boleh carik kan...haha..time2 opis hour lak cari pasal kan....mujur dpt cium2 damia, sbb aritu takleh cium dia since aku selesema sikit...ni dah ok....

2 comments:

Dy said...

Mak kau..gigih gilos nak balik cheras...leh plak singgah alamanda...huhuhuhu....tgk tu org yg baru dpt lesen...wakakakakaka.. kalau dah kt alamanda knp tak terus je lalu jalan sebelah tu ke spital serdang...terus silk....ini sampai ke umah kak dy plak..kikkiki...kak dy pun kalau plan nak gi satu tempat ni pastu nak cepat...mulalah terlajak jalan lain...hihihih...

ohbukan said...

tulah kak dy, singgah ke alamanda sebab byk farmasi dlm tu...pehtu nak hangkut donut utk adik kan...(alasan....den pun teraso nak BK sebenarnya..), jalan2 carik pasallah tu namanya sebab tu pi gatai cuba jalan lain