Tuesday, April 13, 2010

Farewell yang penuh adengan

Alhamdulillah selesai jugak farewell ex-big boss IMA*EC on 8th April 2010, aku ngan kak dy jadik guest emcee...hihi...masing2 offer diri, tak malu kan...kami mmg giler mic (kak dy lebih dari giler sebab pandai nyanyi berkarok bagai...den nyanyi hancuss...)


antara adengan yang seronok dilihat..kak dy menyuruk kat jamban sebab dah plan nak serprisekan big boss, alih2 masa kak dy sakan dok borak ngan kawan2, almost terkantoi sebb big boss dtg jenguk makanan..huhu....sib baik den sempat kembali menyuruk padahal on the way nak melangkah keluar dari tempat persembunyian....nak join the cub nak borak sama dah time, lama gak keluar masuk keluar masuk jamban si kak dy..haruuu....


pehtu adengan dok tunggu balik video wall....time guest memenuhi ruang, time tulah pengacara2 yg duk nyuruk belakang nun dok terkekeh2 gelak...sambil menahan rasa nak terkencing lah terbe*ak lah..butterfly in stomach beb...

then bila announcement dibuat oleh pengacara ke-3 yang hebat (kak as)..kami melangkah keluar, ingat bila keluar tu sabil2 nak melambai ala ratu cantiklah kan, tapi wayar mic sangkut lak kat hujung besi depan pintu video wall.adeh....

hehehe...apapun, dpt info later, big boss terjerit tgk kami jadik emcee that day...

aku tershasul2 gak baca skrip and pantun..adehhh...maybe sbb nerbes, ramai yang datang, penuh semua table..Y.Bhg Dato' pun mai, last minute tu.....dok ding dong ding dong kami merepair skrip..yang plan asal mmg dah bertukau dekat 50% skrip nyer

masa jemput Pengarah berucap, dia macam reluctant, sbb tak diberitahu awal kan..camno nak bgtau...confirm tak hadir, tup2 mai..jemput jer ler..mcee tolong jemput, tuan rumah yang mintak kan..lagipun, better jemput dia berucap sbb oklah sikit jdk event tu kan...masa dok berucap tu, kejap2 dipandangnyer emcee beruda ni yangd ia tau dah blah dari situ..hiks....nyibuk jer mai kata dia dalam hati kot..hahaha

apapun, akhirnya, things went quite well....bejaya ku memaksa partner in crime mendklamasikan sajak yang baru ku reka sehari sebelum tu...huhu..siapkan slide ptg sebelum tu gak..carik gali lagu, etc..and turned out...not bad laaa..kan...

here's the sajak


TITIPAN KASIH SISIPAN JIWA

Tatkala terlintas di hati ini
Tatkala terdetik di minda ini
Tatkala terkenang suatu masa itu
Terus ku khabarkan pada angin lalu
Bahawa dirimu akan sentiasa ku ingati
Terus terpahat dalam jiwa
Terus jitu di dalam minda
Dirimu sentiasa ku pohonkan
Agar sentiasa dilindungi
Agar sentiasa dirahmati
Tak kira di mana paksinya
Tak kira ke mana destinasinya
Tak kira jua detik dan ketikanya
Tak kira jua apa yang sedang dilaksana
Jatuh bangunmu itu
Moga kan jadikan mu terus cekal
Tersungkur dan kekecewaan itu
Menjadi satu titik tolak
Untuk mu terus bangkit dan berlari semula
Lantas berdiri dan dudukmu itu
Atas sebuah singgahsana
Harus sekali jangan kau terlalai
Barang seketika
Perlu kiranya insafi diri
Kita hanya insan biasa
Serumpun kasih
ingin ku siramkan
Sekalung budi
ingin ku anyamkan
Atas segala curahan bakti
Atas segala ilmu yang diberi
Atas segala transformasi diri
Atas segala saksi kemanusiaan yang ku tembusi
Terimalah secebis kasihku
Terimalah secangkir kesyukuranku
Andai benar pernah ku terleka
Andai benar pernah ku teralpa
Lantas kuguris hatimu itu
Lantas tercariknya perasaan mu itu
Ingin kupohon seribu keampunan
Atas segala kekhilafan diri
Pergimu ini tak kan ku persia
Masih bersisa di sini
Dibawa bersama harapan
Perjuangan mu jua takkan terhenti di sini
Akan terus dibawa bersama kerinduan yang tidak bermusim
Pintu kasih di sini
Takkan pernah tertutup
kan terus terbuka luas untuk ku sapa bayu yang bertamu
Tangga-tangga usaha nan gigih dan jitu
akan terus didaki satu persatu
Agar dapat ku temukan dengan sebuah kejayaan
Sarat di hati azam dan tekad
Untuk aku terus perjuangkan
Agar janji terus menjadi mahkota di hati
Suatu pegangan dan inspirasi diri
Menjadi impian selagi nyawa berpaut teguh
Demi titipan kasih ini
Demi sisipan jiwa ini
Ingin ku luahkan
Demi kisah antara kita
Demi kasih yang telah bersulam
Ingin ku laungkan
Terimalah tinta perdana ini
Garapan jiwa rentetan minda
Untuk sebuah ingatan
terus kekal abadi...


dan penutup bila VIP dah beredar kami, ladies pakat2 nyanyi lagu kenangan terindah, samsons yang juga jadik theme song utk slides tribute to Dr. A...menangis big boss...

part closing, beratur ramai-ramai sesi bersalaman dgn bonda..rasa macam q adik beradik nak salam2 raya ngan mak abah..hihi...almost all nangis, so biasanya time perpisahan aku mmg payah nangis, tapi bila Dr. A peluk kuat2 rasa haru, hiba lak..termenangis gak den...huhu....Dr. pun peluk macam tanak lepas..yelah semua org dia peluk gitu kot...then aku kasiklah small souvenir utk Dr. yang aku anggap as one of my sifu....

thanks Doc for everything....thanks and syabas to all AJK Kelab IMA*EC...well done u guys and thanks for the cooperation. loves and hugs for all....

(P/s: Gambo ataih sekali den cutik kat FB kak dy..mintak halal yer kak dy....)
 Geng kaki soping 'tegar'...tak cukup korum..idah..sila add kaki sendiri yer...

2 comments:

Dy said...

Muehehehehehe....kalau den terlebih giler ...jadi apa ekkk???

ohbukan said...

kak dy: terlebih giler mic je..maybe "micholoic" kot..jgn giler yang GILA tu udahler