Wednesday, January 5, 2011

Si Pelancong <-------------------------------- > (The Tourist) :p

Isnin aritu, cuti, asben pun cuti, sebab cuti krismas dia diawalkan ke jumaat (huh, dengki tau..mujur kita dpt cuti bola kan..) dan isnin cuti carry fwd cuti bola...kami dua2 nak pi servis/repair kete, so pagi2 lepas hantar kakak ke tadika, adik tinggal rumah ngan bibik, nak testing 123, boleh tak bibik jaga adik...

Hantar kete asben dulu kat Glenmarie, tinggai, pastu pi PJ lak, service kete aku....masa tu dah pukul 10 am, org service kata before 1noon siap, wokeh...aku mmg dah plan lama dah...THE TOURIST...yeahaaaa....dan mmg dah pikir, aklau asben tanak pi pun, biar sayang pegi sorang2 jer...nak gak tgk...angelina jolie ngan johnny depp...owhh..i loikeee kedua2 nyer...dan dorang ni first time berlakon bersama kan, kiranya wajib tonton buat aku lah...

Kul 11 am dah setel kete, yahooo...jums ke MV...sebab setau aku, kat GSC, awal sikit siarannya, kalau TGV, petang baru ada..takmo balik lambat, mesti jem, dahler frst day skolah....and yesss....sampai sana, parking masih banyak, lari naik atas beli tiket kul 2pm....yang paling awal 11:45am, aku baru jejak dan kul 11:45 am, so tak mau lah....cantek arrrr time habis dalam kul 4pm....time tu tak jem teruk lagi kan, nanti nak ambik kete asben dulu...

Makan2 kat TCRS..ermmm....lama dah tak makan, sedappp....hehe...pehtu solat, trus masuk cinema....tak beli popcorn as usual sbb baru kenyang melantak satu set chicken rice ngan pai tee 3 ketui....air 3 layer...burp, alhamdulillah...

Layan citer, huhu......lamanya dah tak dating berdua2 tgk wayang kan abang kan...kalau bawak tentrea, ada jer si kecik tu lah..hahah...bab tak tahan bila dia jerit nak t*t*k....erkkk...harus bertukar2 kaler muka aku dalam kegelapan tu kan...asben pun mmg dah keluar statement " Stress abang tgk wayang kalau dgn kimi..." hihi....sabor jerlah, alah, budak2 sebab tu bwk dia gi tgk citer budak2 jer sbb ramai budak2 dlm tu, so, orang lain kenalah accept kalau ada budak yang menangis, bising..kan..kan..dah namanya citer utk budak2

Best ke citer tu????? hmmm..sangat lain lah watak angelina jolie ni, dia mainkan watak sehabis feminin, takde aksi2 dia mcm dlm tomb raider ke salt ke...tapi...bagi aku, best...sebab semua ada, aksi, cinta,main2 feeling, comedy.....and as usual, angelia jolie sangat cantik dgn dreaa mahal2 yang ditaja bf misterinya...dgn karakter johnny depp yang agak funny dan lurus bendul...jadik mangsa keadaan...tapi ending mmg di luar kebiasaan....
Overall...memang best...melainkan korang harapkan aksi2 ganas dr angie..so a bit disaappointed lah...dia main watak wanita anggun, graceful gitu..tapi bagi aku....it's good bila watak tak stereotype kan....apapun....mmg best....best...apatah lagi sebab tonton bersama asben terchenta, walaupun tangan menggengam tipon takut2 bibik call ada apa2 hal kat rumah ke...hmm..biasalah, ibu2 ni kan....hehe

4 comments:

achiq said...

Sekali sekali berdating mesti seronok. Dah ada bibik tu bolehlah praktik lagi...

ohbukan said...

achiq: hehe, takut mama ngan babahnyer melampau lak, asik tinggai anak jer...sesekali haruslah, selalu mau kena pelangkung...kena pandai carik masa lah.

BaiDuRi said...

mcm bestt jer crita tu..mcm nk kene tgk jer..hehe..

Eh! dating lps kawin camni blh ketagih tau..hehe

ohbukan said...

kak cma: sgt betul sbb asik bertangguh jer datingan tu kan...silalah..kalau nak tgk yang aksi2, ajak tgk faster...