Tuesday, February 2, 2010

Dari Kuala Lumpur ke Selangor

Wakaka....tajuk ntahapahapa jer..macam ler jauh no kl ke selangor tu...

Semalam, sempena Cuti hari Wilayah, aku bercadang nak ke Takaful Caw PJ, nak bukak akaun si Kimi...aku pun pi..keluar pagi dalam kul 9 lebih, pichah skool, kimi pun di skoolkan..haks...

Sampai sana, adesss.....mmg dah dijangkakan parking susah nak mampuih kan....then buat tawaf 2-3 kali, nampak plak pok cik penguatkuasa MBPJ...hmm..tadak harapan nak mencelah kat memanalah kan...zrass.....terus jerlah menyambung perjalanan...

Nak gi OU ke Jalan TAR ek...motip gi OU? nak carik sandal merah...
motip gi Jalan TAR? nak beli kain pasang utk pichah yang sama dgn aku utk kenduri adik ipar bulan 3 nnt, dan jugak nak cariks tok bisnes rahsia ku..dan nak ke My*in...
hmmm.....motip ke Jln TAR lagi kuatkan...teruslah ke sana...

Sebelum tu try call eika, adik aku kat matrix U*A PJ tu, tak berjawab..ingat alang2 lalu situ nak hangkut sekali ajak berpoya2, lama dah tak jenjalan dgn dia...since tak berjawab, aku assume dia ada kelas...so pi sengsorang ler...

Sampai Jalan TAR, destinasi pertama...Syarikat Bunga Reben.....carik2 adalah dua tiga benda yang aku carik kat situ tapi tak cukup..kena pi survey kat lain gak, esp plastik pembungkus tu lah.....pembungkus makanan tu banyak ler..ish..mana nak carik ni...

Pehtu carik2 kain kat bazaar..sib baik jumpa design yang dicarik...aku beli kat ekdai kain yang aku belikan utk mantan pengasuh anak2 aku last month aku beli...kebetulan, salah satu tu sejibik, cuma kaler jer lain....oh yer..kain pasang aku tu, bakal pengantin yang sponsor...

Then, singgah sogo, survey henbeg nak hadiahkan adik no 6 aku, anor, besday dia 23hb ni....ada yang menarik, tapi takpe, hold dulu...nak carik ayngs esuai utk dia pi interview keje sok..bulan 4 ni dia hbs blajo...kalau ada can, boleh bawak tuan punya badan pi pilih...

Dari situ masuk pulak ke semua house....berjalan dari bawah naik ke atas..tak jumpa gak plastik tu..time tu dah kul 2 lebih...balik lah....

On the way balik, malas nak ikut NKVE, highway yang aku tak suka sbb byk lori besar yang suka sakat driver 'P' yang merupakan pemandu berhemat mcm haku ni....huhu, so lalu PJ, masuk federal..sebelum tu, singgah dulu ke tempat permainan lama..Amco*p Mall..huhu...rindu nak hang out sini ngan kengkawan....pi kedai faveret kami tu ler..kedai barangan china....nak beli brg utk goodies pack taska sempena besday kimi 9hb ni..dah nak setahun dah baby boy mama ni...

Syukurrr.....jumpa gak plastik yang dicarik kat kedai tu...tupun dah tinggal 3 jer...penghabisan dah..itu pun sebungkus tu org takmo sebab dah terbukak kot..aaahhhh..hantam jerlah daripada tadak kan....

Then sempat singgah jualan kat entrance tu, aku jumpa bahan2 bisnes yang sangat2 menarik utk aku godek2 nanti...yesss....rembat 3 set...dah terbayang reserved set yang akan aku hasilkan tu utk kak dy....(hehe.kak dy....mesti beli ngan i tau..kak dy belum tau apa kejadahnyer benda tu pun den dah teringatkan kak dy...)..pink akrer harus kak su beli tau..then nak buat yang kaler maroon....utk kak shida...hiks...paksa geng beli...kawan lenlain, belum dpt bayangan design lagi..hihi..nnt jenguklah blog baru ku bila dah diwartakan nnt yer....

Balik rumah, semayang asar, masak nasik...perah susu..opsyyyy...susun2 barang yang dah beli....utk dinner, goreng telur ngan ikan bilis jer..takdan nak keluarkan ayam...pastu gi pickup kids....g tailor tempah baju..oh yer...di jalan TAR tadi 'terembat' lagi 2 lai kain pasang.....sgt teruja dgn design ala2 kat gulatis....ooohhh....sgt lembut kalernyer..daku tergoda..ngan lagi satu nmpak cam exclusive...chek sukaaaa.....pi tailor antar 4 pasang dulu stok kain 2 tahun lepas ada 2, yang beli semalam hantar satu, pehtu tinggal lagi 2 belum htr, hold dulu sbb nak tgk dulu jahitan tailor tu ok tak..hantar asing2 ke dua kedai....hopefuli outcome memuaskan hati mcm tailor kat keramat tu, tailor faveret kami...jauh sgt nak ngantor..jenuh....

Oklah...tu jer, nak sambung keje.....bye....

4 comments:

Mama_anggun said...

hhehee...mel, kalau nak promote bisnes...kena bg free dulu...heheh...mana leh jual..kata promosi...!!!

Dy said...

Huwaaaaaaaa...nih susah ni kalau geng baik berniaga...dah tentu kene beli...amik hati kawan..kahkahkah...jap...ketepikan duit syiling lebih belanja tadi....sempat tak menabung nih nak beli jualan Mel....belum apa2 den dah masuk dalam pikiran peniaga...hahahaha.....apalah benda ni ...

Dy said...

Lagi satu...akak tailor kita suka ngan jahitan dia tapi ...suka tau tak jahit baju w/pun dah due date...baru ni kene kat kawan yg den rekemen...kakak dia pun dah hantar kat situ gak..dua bulan siap...sebab kakak kawan tu plak pi bagi muka kat akak tu lagi tambah sebulan...heheheh...

ohbukan said...

kak su, hamboiii....atk jadi nak meniaga kat kawan2 kang..huhu...benda ni takleh kasik free...habis jari jemari ku cedera dok tenyeh menda tu tau....bagi price kengkawan special bolehlah...alaa...barang morah2 jer ni tapi sy sgttttt sukaaaaa.......sila teka benda apa yer...(benci tak...?)haha...takdan nak update blog ngan gambar2 nyer..sabar yer kengkawan

kak dy: hakak tu makin lambat ek...makin byk tempahan kut...