Monday, February 15, 2010

On the run

Kalau isi minyak, korang mesti pilih shell or petronas kan? kenapa yer..mmg betul ke dua jenis minyak ni paling menjimatkan..hmmm

Kalau aku, selalu isi shell sbb paling dekat ngan rumah, on d way nak ke opis, singgah sat kat situ....

Tapi sebenarnya bukanlah aku nak citer pasal minyak pun tapi pasal cafe on the run kat Esso petrol kiosk...maybe aku jer yang ketinggalan zaman sbb baru discover cafe ni....

Memula tu satu pagi, sebelum pi sekolah, pichah nak air pink (susu strawberi faveret dia tu ler)...aku malas nak pi kedai jauh, so siggah lah on the run kat esso, dekat jugak ngan rumah cumanya out of the way kalau nak ke opislah...

Then, masa sampai sana ternampak cafe sebelah kiri kedai on the run tu...hmmm..belek sat menu..macam menarik....tapi memandangkan in hurry, aku decide petang nantilah nak cuba beli food kat situ, sebabnya dah jemu beli food kat tempat2 yang biasa aku pegi...

Petang tu aku cuba beli set chicken rib chop, RM5.90 per set, a-la-carte chicken saja RM3.90... tapau....makan...hmmmmm...sedappppp...menepati selera, yessss...dah dpt tempat kunjungan baru nih.....

The next time, try nasik ayam nya pulak RM 5.00 jer per set...ayam pilihan black pepper and honey, try beli satu jer dulu, takut tak sedap kan....then beli satu rib chic a la carte...balik..makan ngan husband..hmm..sedap gakkk....

Then, waahhhh....berkali2 aku ke sana...hihi...adalah pagi senin tu mcm biasalah kan, mood kureng nak g keje, then teringatlah nescafe machine kat esso....yes...singgah sat....beli one cup cappucino....perghh...bestnyer...terus bermood nak g keje....

Ada gak aku try beli panini chicken roast..yang ni sandwich ayam, mmmm...sedappp..susah nak describe caner tapi sedaplah...rasa mcm meal yang menyihatkan...

Semalam, Sabtu, kami pi singgah lunch sana, saja ajak asben, dia nak makan kat gerai kat belakang alam megah, tapi aku tak berapa minat sbb kepanasan yang amat...aku sanggup tunggu dlm kete, then masa asben mention panas, mcm malas nak makan sana...aku terus cadang, jum....bon cafe...kat esso...oh yer cafe tu namanya on the run cafe/bon cafe...

Order dua set black pepper chicken rice..makan...makan..makan, lepas hbs, asben tak cukup...sbb ayam sedap..hihi...dia order plak western set..hmmm...sedap plak wedges ngan carrot yang digoreng bersama bawang, manis betul carrot tu...rasa fresh jer...

Macam-acam ada jual lagi...next time masih byk menu utk dicuba..burger, sosej buat sendiri...pastries, puffs...buns....set ayam lain..etc..hmmmm......kalau sesak2 org mai umah mengejut tadak food pun leh beli kat situ jer....senang, cepat dan mudah...


Trylah yer...nak citer panjang pun, si kimi dah bgn laks....nite..nite

2 comments:

zOe said...

wah food review hehe amatlah aku teruja baca ..ada try cafe on the run kat esso stn lain ker mel? kots2 yg kat area rmh mu juga yg sedap..yg lelain hampeh hehe ..mcm menarik jer menu dieorg tu n priced accordingly.. tak terpikir pun nak isi perut kat petrol stn ni kan ..cuma aku before ni kalau ke klia sure singgah petronas beli paket2 makanan ringan, sambal kacang/ikan bilis dier sdeap and sometimes sandwich juga :)

ohbukan said...

bee: ituler, belum try lain esso kat lain, maybe nanti kena try, biasanya semua petrol kiosk tak sama servis sbb manager lain2 kan...

petronas klia tu mmg byk IKS punya produk kan....