Thursday, November 12, 2009

Hari-hari yang kulalui....UPDATED!



Perghh...statement tajuk tak hengat punya ayat boleh blah..hahah



Isnin (9 Nov 2009) : Hari yang sangat menyeronokkan
(lagi satu statement boleh blah...)
Aku ambik cuti...semata-mata nak melampiaskan nafsu berapi2 dalam jiwa yang bergelora...dari minggu sebelum tu dah apply, sampai big boss terlupa aku coti...hehe..rumate yg remind him..

Nafsu menda agaknyer yang terpendam lama tu ek...wakaka...org lain dapat gaji awal bulan lepas, aku yg dpt gaji 30hb aritu baru mendapat ruang dan peluang utk menghabiskan duit...dan since dpt lesen dr hubby, apa lagi...let's rock and roll ler.....

Memula mmg merancang nak beli semuanya barang2 aku sahaja..diulang barang2 AKU sahaja...tapi masa dok kemas2 baju budak2 nak masukkan dlm beg g nursery, rasa mcm baju dorang yang elok2 makin kurang..so mama decide..on Monday mama ni nak soping baju anak2...then priority no 2 baru brg mama...babah punya barang tak masuk list bulan ini yer...sebabnya nak habiskan duit utk babah bulan ni punya gaji, sempena besday yang ke 32 nanti...

Apa yang aku beli...?
Haa...nanti ku upload gambo, carik2 card reader tak jumpa lak, kat rumah kot...nanti yer...tengok hasil belian aku...mmg terus habis duit ku....pueh hati dan padan muka aku...

UPDATED VERSION:

Photos...
Selipar yg sangat selesa...pakai berjalan sehari suntuk pun tak sakit kaki punya....pijak mcm kusyen..jenama? Valent*no Crea*ion...aku rembat satu,adik aku rembat satu...




Selasa - Rabu (10 Nov - 11 Nov 2009): Kemaluan ku besar

2 hari aku g training Sistem Pengurusan Aset. Aku saja join kursus ni sebab nanti kan aku jadik tukang jaga aset dan perolehan...huhu..kena tau maaa....

Ok gaklah sistem tu, treasury punya sistem, dan nak di sebarluaskan ke semua kementerian..

Dalam sistem boleh chat....aku test2 ngan kak shida yang duk sebelah aku...waaahh..kat sini pun ada kak shida tau....kak shida yang ni pun org operasi gak..sama dgn kak sida kat IM*TEC tu..(statement rindu-rinduan kah ini...?) Pastu nak dijadikan cerita...later petang hari ke 2 tu sebelum kelas berakhir..aku dpt msg dari sorang opismate..budak ni malu2 alah ngan aku..kami tak pernah bertegur sbb dia mcm malu jer bila bertembung ngan aku..aku as usual....senyum jer pada sesapa kan...dia hantar msg...sekali....aku reply....then kali kedua...eh...mcm ada bunyik...makin lama makin kuat dan makin laju...ehhhh....apa ni..apa ni? aku ingat bunyik tu bunyik henpon cikgu...lebih kurang gini bunyiknyer..ada sora org cakap..ada mesej lah, bacalah...ada mesejlah,bacalah.....cakap loghat kelate atau ganu gitu...tak smpat nak pastikan...aku dah menggelabah...dahlah aku duduk depan sekali, mmg betul2 depan cikgu (aku mmg suka dok depan..bagi mengelakkan nantuks..)

Satu kelas dah gelakkan aku...rasa panas satu kepala aku....huwaaaa.....naper ada bunyik ni...aku tekan kat button speaker tu nak mute kan, waaaaaa...sekali hang lor.....tensi2....cikgu mai tgk sbb dah bingit satu kelas dan suara cikgu pun tak dpt mengatasi sound system aku tu.....aku bgtau dah hang hong pc tu....

Aku tekan button shut down...satu kelas masih gelakkan aku...aiyooo....very memalukan hooo...dahlah aku ni org baru kat sini, bikin publisiti lak dalam kelas.....embarassing moment..

Masa dah hbs kelas.....time minum, dari kejauhan mamat ni sengih kat haku...oooo lepas ko dah memalukan aku baru berani nak senyum2 yer..haha....ada gak cara gitu ek..nasib baik aku ni jenis cook, tak melatah....wahahah


Khamis (12 Nov 2009): Wakil bos meeting

Pepagi baru sampai, bos kecik mai mintak ganti wakil bos g meeting kat PI*C, ok....bos bgtau kete dah booked..8.40am pi sana...okeh..kat sni best sbb kereta own by bahagian..driver laks di kalangan staff sini gak...

Aku ingat kete wira ke..habis2 pun waja jerlah...tapi rupa2nyer Serena Highway Star gitu..waahhh..merasa gak naik...oklah, comfy....

Pagi org lain hantar, tghari after meeting org lain jemput...wah...dah mcm mem pulak...

Masa meeting jumpa Pn Ros*na n Dr A...Dr. kata aku nampak sihat...waduh...adakah 'sihat' itu bermakna 'sihat'...tengok cermin mmg aku sudah kembali 'sihat'...hukhukk...harus kurangkan makan seyyyy


Jumaat (13 Nov 2009): Boring

hmm...jumaat biasanya best sbb nak merayapan jer kerja aku kan...time lunchlah....tapi...today bowing..sebab?? fulus selesai suda....huwaaa....pi pasar tani jerlah carik food karang

aku tak sabar tunggu besok, nak gi umah best buddy nak celebrate besday anak2 nyer....hadiah belum bungkus...si pichah dah tolong bungkuskan malam tadi..masa aku dah berlayar bsm si kimi....huuuuu...kedut habis kertas wrapper tu...ish...ish...ish...pichah dah mintak sejak 2 hari lalu nak balut hadiah kawan....hihi...so...pada syira and zara..sorry yer kalau wrapper hadiah aunty mell bagi tu berkedut seribu....

sekian, kisah hidupku sepanjang seminggu hari berkerja ini....jumpa lain kali....ops..gambo hasil sopingan ku akan ku update later yer..tgk tau...

5 comments:

Dy said...

Huhuhu...sian nyer Mel...hahahahahha..

Ms.Lilies said...

muehehehehe...apa mcm itu cerita ko pi training tu hehe...sure merah dah muka ko kan

ohbukan said...

mmg malu giler...rasa mcm udang kena bakar dah muka den...

^faridfaridah^ said...

makin kencang shopping sensorang neh!! x sapa nk sekat..hihihihi kak dy dh smpi sana..blh soping tugeder2 dah... :)

ohbukan said...

idah: den sonyap2 jo dah ke alamanda...ke pasar tani...hehe, jalan ke lain belum sempat study....nak try cyberjaya pulak ke...equine park....fuh..panjang skt...