Sunday, February 8, 2009

Tukar Hospital

Last Friday, checkup mcm biasa kat PP*M, then masa sampai pagi tu, terbaca announcement kat board. Wad Bersalin akan diubahsuai, starting 1 Mac 2009 - 31 Mac 2009, semua yang dijangka bersalin 23 Feb - 5 Apr 2009 diminta cari hospital lain? Erkkk.....aku suppose due 26 Feb...kena carikler sepital lain.....

Aku pun menimbang kati, ermmm..either Kajang or HUKM....Kajang, mcm too far dari rumah kalau baru nak start checkup sekarang...fuhh...jauh bangat seyyy...HUKM...ermmm..ok gak sebab nearby rumah mak kat Cheras nun....then Kak Shima pun bgtau, kat HUKM asben leh masuk temankan kat labor room....yup...definitely aku pilih HUKM....

Petang lepas Jumaat terus pi HUKM...opsss...ambik my princess dulu kat skool...Nak tau tak? Hari ni dahi my princess "bertelur", penjaga kat TASKA kata dia main2 bawah meja..tetiba gedegang.....tapi takde suara hudak mennangis, cuma nya dia ni tunduk jer tak bersuara...tengok2 dah benjol besar giler....Hmm.....langsung tak menangis...bertuah betul budak ni....

Masa dah ambik dia..nampaklah "telur" kat dahi dia tu, mak aih bosar bona, sebesar telur angsa kat dahi, beul2 atas masa kiri dia, then ada satu garis calar...aku tanya dia.."kakak ok tak? Kakak tak menangis yer tadi"....Then dia jawab.."Princess mana boleh nangis..." haha..iyorlah...nasib baik tak berdarah...

Lepas register kat HUKM, bawak my princess pi klinik, tgk benjol, nasib baik takde apa..sikit lagi nak terantuk kat mata....doktor bagi ubat demam/kurangkan bengkak....hmm..memang, my princess ni....langsung melasak macam biasa jer..kita yang ngeriii...Gambar nanti aku update..

1 comment:

masviona said...

alahai siannya....ingat tadi boy rupanye baby girl ye...semangat kuat ye dia..:)