Wednesday, February 4, 2009

Sakit-sakit

Uhukk...uhukkk...batuk lagi...ishh...rasa cam nak melompat keluar anak tekak aku, malam2 lagi seksa, sakit2 perut aku yang memboyot ni..aduhaiii....tak tahan rasanya, kalau selesema jer boleh tahan lagi, tapi Allah bagi extra sikit, comes along with the twin, batuk nyer sekali...2 in 1...adoyaiii..kalau time biasa2 tak rasa teruk sgt, tapi kalau time pregnant, ergh....perit rasanya...harap2 batuk aku segera pergi sebelum aku bersalin...

Since semalam, perut aku mcm pedih2, pastu mengeras2 jap...eh..contraction kah? aku skang dah masuk week 37..kalau ikutkan dah boleh beranak gak, dah cukup bulan...tapi kalau contraction mesti effect belakang sama kan? hmm...malam tadi masa nak tido, mengeras2 tu dah stop. ok, false alarmlah tadi tu, risau dah aku.....Stok baju kami anak beranak utk 2 bulan belum habis di pack, baju kotor pun dah berlambak, rumah bersepah..huhuhu....memang tensen tgk umah sepah, tapi terpaksa pejamkan mata...Nak ngemas, semalam dah tak larat, isnin aritu masa cuti pun aku flat jer kat rumah...so my princess tolong "kemaskan" rumah, siap dia bocor lagi atas sofa..huhu...kusyennyer dah basuh, sarungnyer belum basuh...adusss...

Hari ni pun kalau masa jalan2, macam sakit sikit kat bawah perut ni...hopefully sempatlah aku settlekan dulu semua kerja-kerja yang aku plan nak siapkan kat opis ni. Today ada pelawat dari Min*ef nak dtg tgk portal KM kitaorg...kang pukul 10am nak adakan perbincangan...then, tomorrow ada pelawat dari Bru*ei plak, kena standby gak...kalau ikut hati rasa nak cuti jer tapi kalau dok kat rumah lagi aku takleh duk diam...berpinar mata aku nengok sepah2....

Tulunggg.......caner nak buat eh....?

5 comments:

Ms.Lilies said...

mell...masa peknen dulu pun aku kena cam tu gak..seksa giler rasanya..tekak mcm nak terkuar..dok memulun la itu ini kecuali ubat la...last2 dia stop sendiri...magic x? hehehe...ko x minum petua yg ko bg kat aku tu??

ohbukan said...

aku takleh ambik benda manis, aku kan kena GDM...madu is not recommended..tak berani nak ambik

zOe said...

woo aku baca twin tadi pikir mu xpecting twin hehe ..dah nak melompat aku ..nway rest ah ..anytime jer lagi tu ..nitham around? or outstation lagi..take care melly

shshekha said...

telan secamca air limau nipis + kicap..
petua maid akak aku..

-MaGiC-

ohbukan said...

Thanks semua atas concern and petua...
Bee...not twin...heheh..