Thursday, April 21, 2011

Macam Ayam...


Hari ni jadik mcee...majlis penyerahan jer, tapi sajer lah nak add on sket aksesori kan, maklumlah, baju batik tadak yang grand...pakai yang sedia ada jer...so tambahler 'chandeliar' ni bwh dagu...pehtu dah siap pakai, sambil tgk kakak bersiap ngan baju sekolah, tanya kat dia..

Aku: Kakak, cantik tak ? (sambil jari gebu gemuk aku point kat chandeliar lawa aku ni haa..RM5 jer beli kat Jln TAR)
Kakak: Cantik..macam AYAM....(ringkas, tepat dan ikhlasss......)

Hahaa......bantai gelak besar aku sampaikan laki berlari naik atas tgk apa kes lak bini nyer gelak besar....

Kakak: Tapi ni satu jer...kalau dua lagi macam ayam...


Iye tak ye gak kan..balung ayam jantan tu kan selalu dua kat bawah..eh balung ayam ke...balung kat atih kapla tu, kat bawah dagu tu panggey apa ek..lupa lak...

Kluk...kluk....mama bunyik mcm ayam belandalah...LOL

3 comments:

Dy said...

den pun ado satu terbeli kt opismu...tapi rm 10...mahal org tu jual ...tapi den pakai kt tgh dada...berkerincing je bunyi

Book Charms said...

pakai kat tongah dada, orang dok aim mata tang tu saja...den tak relo...hahah...kek pasar tani pun rm7 jer

Bidadari said...

comey la komen anak mel... gelak besar kak has....

kalau dah rasa mcm ayam pakai juga ke, mel?