Thursday, April 14, 2011

AkuKini

Aku skang masih dalam mode busy tahap gaban yer, sangat2 letih, badan masih sakit2 sebab dok tercongok 2 hari lebih kat kerusi bankuet dalam dewan masa bengkel laporan tahunan kat langkawi aritu...sakit sampai malam2 takleh tido (tapi sebenarnya mmg dah dekat dua bulan susah nak lena dalam tido sebab banyak sgt kerja nak kena setelkan...stress? mmg sangat sangat...)

Ni curik2 masa masuk gak sini sambil kibas2 habuk dalam blog ni ha..banyak cerita nak diluahkan tapi draft semua dalam kepala lagi...masih busy dengan skill2 "pertahanan" fight for bajet ni haaa......dah masuk 3 sesi...letih sesgt walaupun bukan aku present tapi aku kena sediakan semua dokumen, buat slides yang pelbagai version, selaras semua jabatan agensi yang memohon....selaraskan dengan urus setia MA*PU dan E*U....selaras dengan discussion kat opis lagi...bla...bla...bla....balik rumah sgt letih......pegi keje pagi2 pun dah siap sedia dengan keletihan......


Yang aku sangat2 HOT dan hangin ialah bila adanya manusia yang ngok, masa panggil bincang tanak join, alih2 dah masuk tempat presentation baru sibuk tanya itu ini, baru sibuk nak marah kata figure salah lah itu lah inilah....sampai aku blah masa dia bercakap, sampai tahap aku jawab "Eiiii...susahlah saya nak explain" picit kepala dan pandang ke lain....rasa macam nak menjerit masa tu....sakitnya hati Allah saja yang tau....details, nanti aku cerita lagi...


bajet permohonan kami kena reject sebab salah coding dalam permohonan kat dalam sistem....maklumat tak pernah sampai kat kami, kod mana nak pilih...dan satu projek 'kontroversi' di Kementerian juga aku rayukan untuk masukkan gak untuk dibentang semula....mujur gak urus setia MA*PU baik, dorang jadualkan balik ke esok...maknanya....keletihan aku berterusan jua selagi tak selesai esok....LETIH....LETIH....makan jamu pun tak dpt membantu sebab letih mind, body and soul....errghhh.........

1 comment:

Dy said...

Sama2 ler kita sibuk kini...uwawawawa....sistem online kak dy dah live hari ni...kalau setakat sistem tadak kait ngan payment takpe..ini melibatkan payment ...dgn bos terjerit..nak nangis ler katanya hahahahah...