Thursday, August 12, 2010

Ramadhan telah tiba...

Alhamdulillah...tahun ni masih sempat kita berpuasa di bulan ramadhan, di sebalik kesibukan hidup, alhamdulillah manusia tak lalai dan terlupa nak tunaikan apa yang wajib...

First day puasa semalam, kepala aku masih lagi sakit..rentetan demam since last friday, badan jadik seram sejuk, masa pi pick up asben kat LCCT malam tu pun rasa menggigil2..mujur anor temankan...kalu tak susah jugak jenjalan naik kete malam2 ni si kecik akan meraung sekuat hati nak duduk ngan mama.....

Balik LCCT tido umah mak, Sabtu, pi service kete sebab Ahad nak gi PD, kursus....lepas service kat PJ, gatai kaki rasa nak pi Pur**n warehouse sale..hehe...asben drop kat depan pintu masuk...zasss...zassss rembat apa yang patut, tak masuk are juai baju sebab stok raya anak2 dah ada, cuma belum beli baju kurung ngan baju melayu jer sebab kaler tema tahun ni belum finalized..hik hik....Tak sampai 15 minit soping, bagussss kan....pehtu call asben, tunggu tepi jalan....tetiba ujan lebat turun, mujur sepanjang jalan tu ada gerai2...menompang dua kaki....soping 15 minit, tunggu laki berdiri tepi jalan dalam ujan adalah setengah jam...huh....badan dah mula rasa nak demam semula....jem bangat, iyolah setiap kali sale tu mesti punuh manusia, ramai ibu mengandung mai.....ish...bahaya tengok ibu mengandung ni, nanti ai pun nak ngandung sama...saborrr....saborrrrr.....

Balik umah jap, nak packing baju, esok, terus jer ke PD dari umah mak....anak2 masih parking kat umah mak, balik tu rehat2 jap, pi Gi*nt, nak basuh kete ngan nak duduk kat kerusi massage tu....dapat diurut2 oleh Encik kerusi sangat melegakan.....yahhh...cadang nyer nak pi reflex kaki tapi takdan.....lewat petang balik umah mak, asben drive kete dia, aku nawak kete aku...

Ahad....bertolak ke PD dalam kul 3pm, kul 4:15 sampai....sampai ati laki aku kan tak temankan aku, dahlah demam..kecik hati aku...ni first time aku drive sejauh tu....huhu..alhamdulillah selamat sampai....badan masih tak sihat, sakit2, batuk2.....demam.....sampailah semalam, masa ada company buat presentation, aku tertido, huks, buat malu jer, duduk dalam bilik bincang kecik jer, ngadap2 ngan guest tu, mmg sah dorang perasan kan..lepas habis presen"tension" (tension sbb aku dalam eksakitan-sangat tak selesa) tu, aku pi tido kul 11.30 pagi kat surau, itu pecah rekod, aku ni mana reti tido kat opis, siang2 hari lak tu, tapi sebab tak tahan sgt dah sakit kepala...den bantai tido, dua jam haku tido, walaupun terjaga2 few times tapi oklah....

Petang lepas asar pun landing sat dalam surau tapi idakler tido lagi, nak relaks jer.....balik, kul 5 singgah PARAM Pjaya....fuh..mmg banyak gilossss gerai makanan...mmg macam yang kawan2 habaq...jenuh gak nak memilih.....end up beli kuew teow kerang, nasik tomato, laksam (yang bila balik aku tengok laksam dah bertukar jadik nasik putih-hampehssss...kakak tu salah pack, padahal dia isi laksam dalam polisterine tu depan haku..laksam ni juadah untuk dua beradi tu, peberet dorang, laksam kosong..keciwa smlm), agar2 4 ketui....

balik, landing2 sambil tengok tv, buka puasa....kimi menangis2 masa aku buka sebab dia tido sat sebelum maghrib tu, so bila terjaga time maghrib, biasalah kan, mengong sikit....nak berdukung jer....

hari ni, alhamdulillah, am feeling much better walaupun batuk masih ada....hidung masih tersumbat, hilang nikmat rasa dan bau makanan...apapun, hoping that myself will recover soon....and now, am starting to counting days for JAKARTA trip....hoho.....

Selamat menyambut bulan ramadhan....maaf zahir dan batin....

2 comments:

Dy said...

buat nota...buat nota....den dah beli buku nota semalam ..

ohbukan said...

kak dy: dan panjang nota kak dy? hihi, tunggu nota kak dy lah...