Thursday, August 26, 2010

Jom Beli barang raya - 25 Ogos - 29 Ogos, Presint 2, Pjaya

Mai2 beli barang raya..semalam first day, gigih pi, dalam kepanasan cuaca yang hazab terik sbb terpaksa jalan jauh, parking nun sayup kat tapak pasar tani yang kemudiannya kena susur laluan pejalan kaki sejauh lebih kurang 1/2 km, pehtu kena melintas pulak jalan 6 lane..perghh..hazab kan..tapi apa boleh buat, soping punya pasal..

masa nak masuk tu, que agak panjang, mcm nak masuk rumah terbuka raya...hihi, kawan opis tanak ikut, cuma sorang jer sudi meneman, dorang kata panas dalam khemah tu...tapi masuk dlm, alhamdulillah walaupun ramai orang, tapi syukur sebab air cond dipasang full swing..so suasana dalam tak panas..

pusing2, banyak benda tapi aku cuma nak aim baju melayu utk asben...ermm..tadak seketui pun...belek2 handbag elle, paris hilton ngan GL...oklah gak, 50% ngan  70% less tapi tadak yang aku berkenan...
pusing2 lagi semua laluan aku redah, nampak seruding, yess..yang diidam2kan...setiap kali puasa aku mmg carik serunding utk sahur especially...baru membuka selera, walaupun hakikatnya aku ni sentiasa jer berselera tak kira buka puasa or sahur, boleh makan beria...haha, see the bodylah kan...

end up yesterday, aku beli 100 gm serunding daging and 200gm serunding ikan...tu jer????haah u olsss...jgn tak percaya, kasik pecah jer note RM50 aku, bayor RM20..haha...ada gaklah buah tgn kan, dah redah panas, siap berpayung bersunglasses bagai kan..dahler pakai baju merah menyala semalam..haks....

malam tadi, kak dy sms, dia borong 6 botol air, pergh, pehtu k dy bgtau gak ada gerai cadbury? errrr...apesala aku tak perasan...hmm..boleh ajdik alasan utk go again tomorrow ni, yelah tghari tadak aktiviti, melainkan kelas bahasa isyarat kul 12:30 tgahri till 1noon...ermmm..missed kelas dah sepanjang minggu ni..

hari ni, sms anor, dia ada interview pagi tadi kat S*A, so aku ajak dia pi sales tu tghari ni, yess..dia mau...dia tercongok tunggu kat umah aimi...sementara menunggu petang kan, meh kakaknyer hangkut pi soping...

so tadi, kami borong air mirinda, 2 botol utk aku, 3 botol utk umah mak aku....RM2 each, dutch lady, dua set combo yang berharga RM10, ada 6 botol air susu pelbagai perisa (225 ml), air yogurt yess dan beg soping dutch lady, 2 set pakej ketupat nona utk mak, , RM15 each pakej 3 ketupat + sos tiram botol kecik...aku rembat gak selipar jepun utk hubby, butang baju melayu utk kimi ngan babahnyer...pesanan buat sang suami, "Mahal tau bang butang baju melyu sayang belikan kali ni, sila simpan bebaik...kristal tu...."

Gambar sekadar hiasan.
oh yer, tadik jumpa azu ngan kak dy...hai azu....hai kak dy..hiks....tak leh borak lama, banyak gerai nak terjah kan..? heheh

pehtu dah dokek pukul 2 kena vroom antor anor balik rumah aimi sebab org maintenance nak dtg repair rumah...ado ke aimi suh anor tunggu sengsorang sana..ish..bahaya tu...orang kalau nak buat jahat, bulan pose pun jadik tau..so, aku opper diri temankan, memandangkan hari ni pun tak busy kan...ada ulasan permohonan perolehan jer nak kena buat, so teman kan sampai org tu siap buat keje dalam 3:30pm...barulah berdesup balik opis...

esok cuti, yezzaaaaaaa...sebab? TASKA anak2 tutup sebab cuti nuzul quran, so mama pun mencutikan diri...Selamat bercuti pada yang bercuti yerr...

2 comments:

dune's_heritage said...

ko x terjah gudang harini mell?ke dah sampai jalan TAR dah??

Dy said...

kih3...den pun tahun ni bukan main selera makan time bukak n sahur...huhuhuh...tatau kenapa..rasa sedap jer...time sahur tu rasa cam nak tambah jer..

Tapi mujur berat turun jugak...hihihihi..yihaaaa..