Monday, November 21, 2011

Kota Kinabalu (9-13 November 2011) Part I

Panggilan berkursus Audit Dalam ISO dapat dalam dua minggu sebelum tarikh start kursus...masa dapat surat panggilan, dah tepuk dahi...lamanya......5 hari tuh.....huwaaa.....ke Kota Kinabalu mmg best lah sbb dah lama sgt tak ke sana.....tapi...sedih nak tinggal anak2 selama tu...seminggu tuh....Rabu sampai Ahad...

Hari ketiga dapat "kaki", terus ptg tu lepas kelas gerak dari INTAN ke town...pergh...sebelum tu, singgah dulu pekena air kelapa bakar..SEDAP ke? Errr.....tak minat...pelik jer rasanya....mcm ubi bakar pun ada campur rasa kacang rebus...errrr...caner rasanya ek....kalau ubi bakar tu ngan kacang rebus sedapler..tapi bila air kelapa rasa gitu, pelik..pelik..pelik...Kami tamak, ambik sorang satu...sekali, hambik..semua tak abes..hehe....baik ambik kelapa muda jer...pasti dah sedap....Kat situ gak kami beli jeli kelapa..jeli kelapa kat KK ni besar cawannya, satu RM2, puas makan...dorang blend kelapa tu dengan isi-isiknya sekali, tak guna gula...ada juga yang letak perisa durian, mangga, pandan, keladi....sama harga..gerai-gerai situ banyak, semua jual benda yang sama, kelapa bakar, kelapa muda, jeli kelapa ngan lokan bakar...Gerai-gerai ni dekat dengan INTAN...


Nak sampai town KK, sebanyak 7 roundabouts berlainan saiz kena tempuh...KK ni bandar roundaboutlah, traffic light kurang....dari sebesar2 roundabout sampailah sekecik-keciknya dalam saiz tong drum...



2 comments:

Bidadari said...

suka statement bab roundabout.. hehehe sekecil tong drum.. LOL

ohbukan said...

kak has: hehe....dorang save bajet dari buat traffic light tapi kita seram gak nak berpusing2 tu...