Thursday, September 10, 2009

Shopping raya

Kalau tahun2 sebelum ni, aku ngan sedara sesoping adalah juara soping raya, hari2 ada jer tempat nak serbu, ada jer benda nak beli...sebut jer jalan Tar, mid valley, OU...pkns shah alam..aku sua jer montot nak menumpang ikut sama..hehe...tahun lepas membawa 'perut', pegnen dalam 5 bulan, gigih pi soping sakan hari-hari tau...sapa kata perempuan mengandung tak larat? huhu..

tahun ni????hmmm...suram...percaya tak kalau aku kata tak soping lagi...what???? penyopping tegar ni belum soping raya????huhu...insafkah sudah? dah tobat ka?

alaaa...kan aku cuti unpaid..so tadak masyukkkk uangnyer...itu satu hal..tapi tak jadik isu sgt, cik abang kan ada..mesti leh kenen sikit2 utk beli baju anak2...baju aku dah beli sebelum puasa..amboiii...haa.tulah..aku jumpa aku rembat jerlah sebab time tu pun H1N1 dah start ada...aku bayangkan mmg susah nak keluar soping time puasa dgn dua kanak2 neh, time tu carik jugak baju anak2 tapi tadak juai pun..yelah, peniaga mesti pakat keluarkan stok bila dah puasa kan...sekarang pun mmg tanak pi soping time weekend.....takut wooo..anak2 aku dua2 kumpulan berisiko, bawah 5 tahun...

isnin aritu masa cuti nuzul quran, ada ke cokit (first time aku pi tau..) jakun gak aku tgk byk baju, tapi dalam mabuk tgk baju tu tak jugak jumpa baju anak2 nih, yang berkenan tadak saiz huhu...si pichah nak baju 3 pasang, kaler pink, cokelet, merah...sila sebut warna ikut aturan yang telah ditetapkan yer...pink is no. 1..heheh....kitaorg beli topeng muka buat dari kain utk budak2 nih...topeng tu bentuk kucing..hehe.cute jer...kaler pink (as usual utk kakak and red color utk kimi)..utk org dewasa pun ada..boleh match kan kaler ngan baju raya, hihi...tapi ada gak pattern kotak2, sekali aku tengok macam bra satu cup jer..hehe...

ni tgh berpikir mana lak nak pi carik..ingat nak beli sepasang baju kain cotton utk dia gak, kawan2..sila cadangkan tempat mana best dan tak crowded nak pi nyopping baju budak2 nih...baju kurung and baju melayu...PKNS shah alam best tak tahun ni? aku ingat nak mintak asben hantor kami 3 beranak kat situ pagi, then tengahari kutip kami balik rumah, nak pi sat jer...nak carik one fine day on weekdays next week..

5 comments:

Ms.Lilies said...

aku pi pkns sehari sebelum pose gara2 takmo terlibat dgn org ramai ekekeke....

masa tu pun kain baju semua sudah banyak yg geram2 kalo aku tgk....kalo ko tgk lagikla geramnya kan...baju kurung kekanak cotton jua sangat kiut and byk choice...la ni aku x taula yang oiii

Abgzan (http://kakilabur.blogspot.com) said...

gi lah ke sarakids kat TTDI jaya seksyen 13 shah alam. Banyak baju kurung cotton yg comel². Kasut kulit utk baby pon ada...comelllll and sgt berkualiti:)

http://sarakids.com
http://lilorangez.com

Dy said...

tunjuk le gambor mask tu...kita nak beli yg kain punya tapi tak jumpa dok tgk sorang dua pakai lawa plak

zOe said...

yeah i miss raya shopping too ..tapi in other aspect leh la membantu menyumbang kpd duit tabungan jer..dah jauh ni tak de la nak dpt duit raya kann hehe...

baju bebudak? hmm..ari tu temankan has ke giant kota damansara..ada gak kedey baju for kids situ ..but yg ala2 casual la..baju kurung/baju melayu ..pkns la sesuwai

ohbukan said...

mimi: ko lg advanced menjengah ke sana eks...wokeh...akan ku serbu...

abgzan: thanks sbb kongsi info..nanti kita singgah sana

kak dy: kita tak beli utk yg dewasa, beli utk bebudak jer, tp jumpa kt kedai souvenir kt sini lagiii murahhh..rm3.50 jer

bee: yalah kan..tp u jgn plak tak pakai bj raya..nanti masuk fb tau raya kat states nun..u take care, and yup, vote for pkns